keskiviikko 10. joulukuuta 2014

joulukalenteri luukku 9 Monitoimi Hugo

Hugo on monitoimi hevonen. Se hyppää,menee koulua,maastoilee,ui,vetää kärryjä,toimii reen edessä ja on kiltti. Antaa pienten lasten harjata ja taputtaa ja jopa veli ja serkku on käynyt ratsastamassa.

Hugolla olen ajanut kärryillä tasan kerran. Hugo oli hyvä ajaa, mutta virtaa oli vaikka muille jakaa. Kärryttely oli jollakin kurssilla, joka pidettiin Alangontallilla. Kurssilla oli pieni ajo-opetustunti. Tunnilla oli myös Lexus. Alkuperäinen tarkoitus oli, että nuoret saavat kokeilla ajaa molemmilla, mutta Hugo oli hieman liian innoissaan ja jarrua ei meinannut löytyä, joten kurssilaiset opettelivat ajamaan lexuksella ja tulivat Hugon kyytiin nauttimaan vauhdista.


Hugo on mukava hypättävä vaikka se rentoutuu vähän liikaakin muutaman askeleen ennen estettä ja siinä vaiheessa täytyy ratsastaa eteen. Hugo on onneksi kiva hypättävä ja tykkä hommasta.
Hugo menee sileällä nyt tällähetkellä helppo B:n asiat. Se väistää pohjetta ja tekee voltit sun muut. Hugo pitää myös sileällä menosta ja sen lempi tehtävä on laukan vaihdot ja kaikki mitä tehdään laukassa.


Hugo on turvallinen ilman satulaa. Uskallan ottaa pikkusiskonikin hugon selkään ilmansatulaa. Ja siskoni uskaltaa olla edessäni istumassa.

Pikkuveljeni ratsastaa silloin tällöin myös Hugolla ja tykkää Hugosta. Kyllä siitä vielä hevosmies tehdään!

Äitikin pitää Hugosta ja silloin tällöin hän ratsastaa Hugolla. Välillä teemme maastolenkkejä ja äitin menee hugolla mielellään ilman satulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti