perjantai 26. joulukuuta 2014

Hyppytauko päättyi

Hugon kanssa ei olla hypätty aikoihin, koska kenttä on ollut epätasainen ja liiankova hyppäämiseen. Joulupäivänä tuli tilanteeseen muutos ja saatiin testattua uusi kamerajalka. Hypättiin huimaa 20 cm korkeaa estettä, koska oli todella pieni kohta, missä pystyttiin hyppäämään. Este oli noin 20 cm korkea ja hypättiin Hugon mielenvirkistämiseksi, kun kenttä oli kerrankin ihan siedettävässä kunnossa.

Hugo oli jo varustaessa mahtavalla tuulella. Se seisoi karsinassa kiltisti kuin tatti. Se väisti, kun pyysin, eik satulaa laittaessa luiminut. Herra vaan pusutteli isäni kanssa. 

Hugo oli selkään noustessakin harvinaisen rauhallinen. Hugo jaksoi kuunnella kun kirosin jakkaran huonoutta, sillä siitä on toisen puolen jalat vääntyneet sisään. Noh en päässyt sillä Hugon selkään, koska jakkaran pinta oli aivan jäässä.

Älykkäänä keksin mennä kentän ulkopuolella sijaitsevaan pitkän penkin päältä Hugon selkään. Hugo oli todella hämmentynyt selkään nousu paikasta, mutta ei herra kuitenkaan karkuun lähtenyt. Pääsin selkään ja mentiin takaisin kentälle.

Hugo oli alkukäynneissä jo hyvän tuntuinen. Se kuunteli istuntaa ja käveli reippaasti eteenpäin. Otin ohjat käteen ja tein ympyröitä ja pohkeenväistöä jne.

Ravissa se oli hieman laiska. Teimme ympyröitä ja siirtymisiä. Tulimme puomeja verryyttelyssä ja hugo oli hieman epävarma, sillä se ei ihan hahmottanut puomin paikkaa eikä askel osunut oikein kohdalle. Lopulta meni hyvin alettiin ottamaan laukkaa.

Laukassa Hugo oli aivan tohkeissaan. Herra oli hieman sekaisin ja heitteli päätään ja riehui ja veti päätään hieman alas ja loikki. Sen takia tulimme monta kertaa ravissa, jotta hömppä into saataisiin pois. Sen jälkeen alkoi ratsastus menemään hyvin ja otettiin muutama hyppy laukassa. Olin kyllä iloinen hevosen omistaja sen jälkeen! Hugo oli niin hieno poika.
Onko videota teidän mielestänne nyt mukavampi  katsoa, kun video on tasainen?

2 kommenttia: