lauantai 6. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 6 Millaista minusta on monipuolinen hevosharrastaminen?


Myönnän rakastavani kentällä pyörimistä. Pyörimme Hugon kanssa paljon kentällä, koska syksyt ja talvet ovat pimeitä ja pimeään ei yksin ole turvallista lähteä. Maastoilu kaverin puuttessa ei olla maastoiltu joka viikko, mutta nyt on löytynyt mahtava maastoilu kaveri. Vanha rouva Liito maastoilee n kerran viikkoon entisen naapurin ystävän kanssa.

Monipuolinen hevosharrastaminen on minusta monipuolisesti kaikkea. Kouluratsastusta,Esteratsastusta,Puomeja,Maastoilua,maastakäsittelyä ja ilmansatulaa köpöttelyä.

Hugon kanssa liikutaan pohjien ja seuran mukaan. Nyt ei olla päästy hyppäämään pakkasien takia, mutta ehkä mä raahaan vielä joskus tuon pienen maneesiin urheilemaan.

Minusta monipuolista ratsastusta kannattaa harrastaa niin hevosenkuin ihmisenkin pään takia. Toki on niitä jalkavaivaisiakin hevosia, joilla ei välttämättä voi hypätä sitten kannattaa keksiä jotain muuta yhteistä kivaa tekemistä joista molemmat tykkää. Älkää kuitenkaan koskaan juuttuko jonkun tietyn este radan suorittamiseen vaan vaihtakaa tehtävää ainakin joka toisena kertana.

Minusta myös niiden jotka omistavat 20 000 euron kilpahevosia ja pelkäävät niiden puolesta tulisi maastoilla,mennä koulua, hypätä ja tehdä maastakäsittelyä. Koska kyllä se hevonenkin tylsistyy.

Entä jos hevonen tylsistyy? Noh suurin osa varmaankin purkaa sen huonoina tapoina. Potkimisella,näykkimisellä,puun puremisella. Hugollahan ei oikein tehty 1,5 vuotta sitten tehty juurmi mitään ja se oli paljolti pihakoristeena.  Hugo oli tylsistynyt j kärttyisä kun muilla ratsastettiin ja tehtiin ja sillä mentiin max parikertaa viikossa. Hugo purki tylsistymisensä uhkailemalla se uhkaili potkia ja purra, mutta ei koskaa onneksi osunut.

Nykyään kun Hugolla mennään ja tehdään se on iloinen hevonen. Tarhasta se antaa hieman huonosti kiinni näin syksyisin, koska ilmat ovathuonoja ja se haluaisi vain syödä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti