perjantai 19. joulukuuta 2014

joulukalenteri luukku 18 Miten Hugolla oikein ratsastetaan?

Hugohan on herkkähevonen. Se ilmoittaa jos jokin ei sovi sen suunnitelmiin. Hugo on myös tarkka rutiineista. Jos sillä on vapaapäiviä silloin kun yleensä pääsee töihin näytetään seuraavana päivänä hapanta naamaa.

Suustaan Hugo on todella herkkä. Sillä ei kestä pää ollenkaan liian lyhyitä ohjia. Jos ohjat ovat liian lyhyet se kulkee pää niin yläällä kuin vain saa ja kulkee jännittyneesti ja mennee ravin ja laukan sekoitusta. Ratsastuskoululla tottui tekemään aika napakan puolipidätteen, sillä hevoset eivät olleet mitään herkkäsuisia. Kun Hugolla teet ratsastuskoululla opitun puolipidätteen se pysähtyy.Hugolla riittää puolipidätteeksi pikkurillin ja nimettömän pienoinen puristus ja Hugo ottaa puolipidätteen vastaan.

Hugolla on myös tapana innostuessaan juosta lujaa ja unohtaa etujalkojen nostelu. Jos Hugo kompastuu en missään nimessä saa mennä etukenoon tai antaa ohjaa, koska sillon se kaatuu. Hugo hakee kompastuessaan tukea kuolaimeta ja järjestää jalkansa.

Hugo on säästä riippuen joko laiska normaali tai sähköjänis. Laiskana päivänä saa tuupata ja napautella raippaa kun hevonen matelee. Normi päivänä saa olla ihan rauhassa tekemättä ravin ja käynnin sekä laukan talkia töitä. Hugolla on oma moottori ja senkun kuski vain kääntelee. Sähköjänis päivänä saa vaan hokea prr ja soo.

Hugoa täytyy ratsastaa sään ja mielen mukaan. mutta pehmeästi ja rauhallisesti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti