keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Luukku 18

Luukusta 18 paljastuu toinen mielipide postaus.
Tämäpostaus käsittelee apuohjia.
Ainoat apuohjat mitä itse suostun käyttämään ovat martingaalit esteillä.Muiden käyttöä vältän viimeiseen asti. En pidä että hevosen liikkuvuutta "rajoitetaan" vaan pidän siitä, että hevonen tulee ratsastaa haluttuun muotoon, eikä apuohjilla väsäämällä laittaa päätä alas.

Martingaalit:
Martingaaleja käytetään hypätessä hevosella, joka pakenee kuolainta ylöspäin. Martingaalien ei ole tarkoitus saada hevosta kuolaimelle vaan estää sitä pakenemasta ylöspäin. Martingaalin tulisi roikkua löysänä, kun ohjat ovat tiukalla. Älä missään nimessä kiristä martingaalia liikaa!

Gramaanohjat:
Gramaanohjilla pyritään ohjaamaan hevosta oikeaan muotoon ja nämä toimivat vain taitavilla ratsastajilla. Gramaanohjat kiinnitetään satula vyöhön ja ne menevät kuolainrenkaidel läpi ratsastajan käsiin. Ohjas ote on samanlainen kuin kankiohjienkin kanssa.

Thiedemanohjat:
Tomivat täysin samalla tavalla kuin Gramaanohjat, ainoa ero on, että thiedemaneissa on kahdenohjan sijasta yksi ohja.

Kumichampooni:
Toiselta nimeltään "kaulan pidentäjää" käytetään niin juoksuttaessa, että ratsastaessa. Kaulan pidentäjän tarkoitus on saada hevonen eteen ja alas. Kumichampoonit kiinnitetään joko mahan alle tai sivuille ja se kiristetään siten, että hevosen kulkiessa halutussa muodossa lakkaa vaikutus.

Sivuohjat:
Sivuohjia käytetään myös ratsastaessa että juoksuttaessa. Sivuohjien tarkoitus on saada hevosta kulkemaan oikeassa muodossa ja käyttämään selkälihaksiaan. Sivuohjien on oltava yhtä pitkät ja niitä ei saa kiristää liikaa.

Champon:
Käytössä pääasiassa juoksuttaessa, mutta näillä voi myös ratsastaa. Ohjien tulisi juosta niskaosassa olevien renkaiden läpi ja kiinnittyä kuolainrenkaaseen. Älä kiristä liikaa. Kun hevonen kulkee oikeassa muodossa tulisi champonien roikkua löysänä.

Ruoho-ojat:
Estävät ahnetta hevosta syömästä ja estävät hevosta pudottamasta kuskia matkan varrelle.

Martingaalit
Graamanohjat

thiedemanohjat
kumichamponit eli kaulan pidentäjä
Sivuohjat
champon



Ruoho-ohjat

1 kommentti: