torstai 10. joulukuuta 2015

Luukku 9: Mitkä olivat salaiset tavoitteeni kesälle 2015

Minun tavoitteeni olivat kesälle 2015, että hypttään 90 cm ja käydään kisoissa. Sekä totta kai viedä hevosta eteenäin perusratsastuksessa. Ja salaa toivoin että pääsemme hyppäämään erikoisempia esteitä.

90 cm hypättiin jo ennen kuin kesä oli edes alkanut. Tyyli oli hieman mielenkiintoinen, mutta puhtaasti yli. Minusta se on riittävää siihen nähdenetei hevosella sellaisia ole koskaan hypätty.
Mitä kisoihin tuli niin meidän piti Jämsäsä lomaillessa käydähyppäämässä kisoissa. Hevonen alkoi ontua mystisesti eikä sellaisella hevosella tietenkään voi kilpailla. Syyksi paljastui kaviopaise, joka hoidettiin pois.

Ilmottauduimme seuraaviin kisoihin, kun matkamme hieman venyi odotettua pidemmäksi. Siinä vaiheessa hevonen oli hyvässä kunnossa, mutta kisat peruutettiin liian vähäisen osallistuja määrän vuoksi. Se tavoite jäi toteuttamatta, mutta kyllä sitä kisoissa ehtii käydä.

Perusratsastuksessa eteenpäin meneminen vaatii aina työtä ja onnistumisia, jotta itse jaksaa yrittää. Hugon kanssa päästiin kesällä varsin hyvään jamaan, kun oltiin kunnon treenissä Betyn luona ja päästiin pehmeäpohjaisella kentällä hyvin treenaamaan. Hevonen sai hyvin lepoa ja laiduntaessa viihtyi moitteitta. Se pääsi laukkailemaan pitkiä pehmeitä pätkiä ja se avasi lihakset hyvin.

Kun sileällä alkoivat palaset loksahdella kohdilleese totta kai heijastui esteille. Hugo alkoi antamaan laukkaa paljon paremmin kiinni ja alkoi luottamaan paikkoihin mihin minä sitä toin.

 Mitä erikoisempiin esteisiin tulee niin jämsän reissulla hypättiin ekaa kertaa viuhkaa ja porttia. Tottakai esteet olivat hyvin huollettuja ja kirkkaan värisiä. On mulla hieno ruuna.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti