maanantai 7. joulukuuta 2015

Luukku 5: Pikkujoulut


5.12 järjestettiin Aitotallilla pikkujoulut valmennusryhmäläisten ja yksärien kesken. Ohjelmassa oli kaikkea kivaa ja myös lahjanvaihtoa.

Ensin aloitettiin nuorempien valkkulaisten ohjelmalla. Järjestimme heille hevosten tunnistuksen. Itsekkin opin hevosten nimiä ja mistä niitä voi erottaa.

Valkkulaisille(ja minulle) järjestettiin tietokilpailu, jossa oli kysymyksiä laidasta laitaan. Esimerkiksi kuinka monta kimoa tallilla on, minkävärinen satulahuopa Hugolla on kiinni satulassaan tällä hetkellä, Montako tallinnimellä olevaa kasvattia on yms.

Seuraavaksi oli vuorossa nuorempine valkkulaisten esterata, jossa vanhemmat valkkulaiset ohjeistivat sokkona.Se oli kieltämättä hupaisan näköistä ja itse katselin sivusta kuinka Jymy taapersi kiltisti eteenpäin taluttajan perässä.

Sitten pääsimme pikku joulukilpailuun, jossa ensimmäisenä nostettiin kortteja, jotka olivat joko helpottavia tai vaikeuttavia. Minulle arpoutui vuononhevonen nimeltä kirppu, joka on valtavan kokoinen. Nostimme korteista 3 sek. aikahyvitys ja yhden esteen välistä jättämisen. Sekä P & P eli prinssi ja prinsessa.

Rataa ennen kävelimme tuliesteen yli. Meillä aluksi oli erimielisyyksiä ylimenosta, mutta päästiin yli kuitenkin. Hugo oli menossa mukana, mutta kerron siitä eri luukussa ;)

Mira(tallin valmennusryhmäläinen ja yhden hevosen omistaja) antoi minulle maailmanympärimatkan, joka oli aika rumaa katseltavaa, kun meikäläinen turvaliivi päällä koittaa pungertaa itseään satulassa ympäri. Se laskettiin rataamme ja päätin tehdä sen heti ensimmäisenä. Siitä seuraavana peruutettiin lähtölaatikosta ulos. Seuraavana oli kuja, jossa ei ollut ongelmia. Seuraavana ristikko, jossa tuntui että tipun ihan 6-0 kyydistä. Ristikolta jatkoimme pujotteluun ja pujottelulta tuli esteelle. Tulieste oli hevosesta oikein kamala ja se oli ylitettävä varoen. Toisella kerralla koitti pungertaa ohi mutta päästiin yli. Sitä suuntasimme siniselle pystylle ja siitä toiselle pystylle. taas tuntui etten osannut olla siellä mitenkään päin. Sitten mentiin pressun ja aidan välistä ja suuntasimme pujotteluun. ehdin jo kiittää hevosta, kunnes Vappu ja jane kilpaa karjuvat että prinssi ja prinsessa. Minulla ei ollut prinsessaa edes valittuna mutta Sane juoksi pelastamaan suorituksen ja ravattiin varsin tyylikkäästi maalilinjan yli. 

Tuntui että homma meni super huonosti, mutta päästiin kuitenkin 3 sijalle. Kirbs oli super vuono. Jos video ei näy löydät sen TÄÄLTÄ
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti