tiistai 22. joulukuuta 2015

Luukku 19: Mielipide erilaisista kuolaimista

Täytyy kokeillä kepillä jäätä, kun olette saaneet iloisia kuvien täyteisiä postauksia. Kuolaimet ovat monien suosikki tappelun aihe, koska osa kannattaa kuolaimettomuutta ja osa nimittää sen homman kukkahattu tädeille.

Ja ennen kuin joku saa ne itkupotku raivarit kuinka ihminen joka ei kilpaile voi tuomita tuon kuolaimen ja ylistää tuota. Tämä on minun mielipiteeni ja piste.

Kuolaimettomuus puhuttaa ihmisiä paljon, koska osa kuolaimettomuuden puolesta puhujista tyrmää kuolaimet kokonaan. Kuolaimettomat eivät vaikuta suuhun, mutta turpaan ja niskaan kylläkin.Kuolaimettomaan saa helposti vipuvaikutusta esimerkiksi hackamoren viiksiä pidentämällä jne.

Kukkahackis on suloisen näköinen ja ihan ok pehmeä samoin monet muut. Itse olen perehtynyt kuolaimettomiin vähän, koska Hugo toimii kuolaimilla hyvin ja jos sillä mennään ilman kuolaimia niin voidaan jättää saman tien ne suitset naulaan.

Omat suosikki kuolaimeni ovat kuminen kolmipala, apple mouth kolmipala ja suora kumikuolain, koska ne ovat pehmeitä kuolaimia. Minä pystyn pääasiassa ajattelemaan näitä kuolain asioita Hugon kautta, mutta yleensä jos nään pelhamia ja gägiä mietin mitä ongelmaa sillä on lähdetty poistamaan.

Itse inhoan pessoa,olympia, gägi, pelham, kombikuolaimia yms. voimakkaan vipuvaikutuksen omaavia kuolaimia. Koska niissä on enemmän tai vähemmän voimakas vipuvaikutus. Jotenkin pitkin hampain ymmärrän  vielä jotkin gp tason kilparatsastjat joilla on vahvemmilla hevosilla perustellusti se kovempi kuolain, jotta hevonen kuuntelee nopeammin pienemmillä avuilla.

Full cheek on omaan silmääni ollut täysin hyödytön turhake, ei mitään iloa tai apua vain erinäköinen kuolain.

Jos haetaan kovempaa kuolainta niin toivon että kuolain vaihdos on hyvin perusteltu ja se ei ole aina ykkös vaihtoehtona, että rautaa suuhun.

Säänöllinen ja huolellinen raspaus, ratsastajan pehmeä käsi ja sopiva kuolain on avain onneen. kaikkia kuolaimia ja kuolaimettomia voi käyttää väärin ja sellainen tulisi estää.

Ja loppuun haluaisin vielä pyytää että tämä oli minun mielipiteeni ja sitä saa kyseenalaistaa, mutta hirveää tappelua en tästä halua.

3 kommenttia:

 1. Nyt on pakko mainita tuohon full cheek- kuolaimeen, että ei suinkaan ole turha, vaan erinomainen kuolain nuorille ja ratsun uraa alotteleville hevosille. Kuolain pysyy paikallaan ja ei vahingossakaan luiskahda kuolainrengas suuhun. Kääntämisen opettaminen näillä kuolaimilla on helppoa.
  Ja pakko vielä sanoa että vipuvarrelliset kuolaimet ovat todella hitaita vaikutukseltaan, ei suinkaan nopeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vipukuolaimet ovat hitaita, mutta juurikin vipuvaikutuksen takia hevosen hidastaminen on helpompaa nopeammassa ajassa, Koska pidäte on vahva.

   Omat kokemukseni full cheek- kuolaimista ovat huonot. Ja edelleen se kuolain mikä sopii toiselle ei välttämättä sovi toiselle.

   Poista
 2. Ja fullcheekit kans auttaa kääntämistä sillä tavalla että ne tikit sivulla kun johdat laittaa painetta sivulle, nuori hevonen on opetettu väistämään painetta -> hevonen ymmärtää kääntämisen helposti :) vipuparrelliset on hyvät kuolaimet jos niillä osaa ratsastaa ja millaiselle hevoselle ne menee, voi tehdä pieniä pidätteitä samalla vaikutuksella ku isolla pidätteellä perus kuolaimilla. Itse en tykkää kuolaimettomista, se tuo hevoselle enemmän kipua ku kuolaimet koska kieli on lihas jolla se voi ottaa painetta vastaan, turvalla ja niskalla se ei voi ottaa painetta vastaan joten itse vältän kuolaimettomia :) kiva postaus tämä!

  VastaaPoista