lauantai 25. lokakuuta 2014

Vastauksia

Ketä kaikkia hevosia alangossa on?

Alangossa on tuntihevosina:
Flurry, jonka rodusta ei olla varmoja, mutta Tinkeriä siinä luultavasti on ainakin hieman.
Rosar, joka on ruotsin ardenneri.
Rebella, joka on eestinhevonen tosin ponikoossa.
Lexus, joka on shetlanninponi
Indi, joka on Welsh poni ja sekti on A
Liito, joka on suomenhevonen

Yksityisinä siellä ovat:
Hugo, joka on amerikanravuri.
Veksi, joka on Amerikanravuri.
Toccara, joka on Amerikanravuri.
Dakota, joka on Ranskalais,Amerikkalainenravuri.
Aksu, joka on Eestinhevonen tosin ponikoossa.
Sessa, joka on shetlanninponi.

Ja mitä meinaat sun hevosen kanssa tehä ens kesänä? 

En oo miettinyt vielä niin pitkälle, mutta varmaankin maastoillaan ja nautitaan toivottavasti hyvistä säistä. Ja eihän sitä tiedä minkälaisen päähän piston saan ja minne vien Hugoa kesällä sen seurauksena.


Ärsyttääkö sinua mikään tallilla?

Ei mikään ärsytä, mutta näin syksyisin, kun maa on jäätynyt niin oma maneesi olisi ihan mahtava. Ja ei tuossa tallissa ole mitään moittimistä, kenttä on hyvä ja tallinomistajat mukavia ja yhteishenki tallilla on mahtavaa. :)

onko "innostuksesi" hugoon lopahtanut?

Ei ole. Aina olen iloisena tallille menossa katsomaan pikkuista kullan nuppua. Ja postauksia on ollut meidän menosta vähän, koska ei ole ollut kuvaajaa eikä kentällä ole voinut mennä kun se on koppura.

Minkä ikänen Hugo on?

Hugo on 8 vuotias.

Kuka kuvaa sinua yleensä, kun ratsastat?

Ennen kuvasi Aino nyt kuvaa joku kaveri joka satuu tallilla olemaan. Esim. Eva,Leenu. Jos pikkusiskoni on tallilla hänkin tykkää kuvata. Vanhempanikin kuvailevat silloin tällöin.

Tämän kuvan on ottanut pikkusiskoni 7 v
Sinun hyvät ja huonot puolet?

Hyviä puoliani on varmaan se etten pahemmin pelkää hevosia enkä vieraankaan hevosen selkään menemistä pelkää ja tarkoitan siis ei niin kamalasti koulutettuja hevosia ja hevosia joilla on joitakin ei niin kivoja tapoja ratsastajan kanssa.

Huonoin puoleni on varmaan ratsastamiseni oikeaan kierrokseen, sillä ratsastan siihen suuntaan huomattavasti huonommin ja Hugo ei ole mikään super taipuisa oikeaan kierrokseen, joten koitan sählätessäni koittaa ohjatahevosta ja pitämällä sen uralla ja huolehtia että Hugo pysyy pystyssä. Eli ongelmani on se että teen miljoonaa asiaa samaan aikaan toiseen kierrokseen. vasempaan kierrokseen istun taas ihan rauhassa keskellä satulaa rennosti.

kerro miten alanko on muuttunut sinä aikana kun olet käynyt siellä?

Noh suurin muutos on varmaankin se että tunnit alkoivat pyöriä. Karsinoita on uusittu ja paikkoja on ehostettu. Periaatteet ovat edelleenkin pysyneet samoina. Alankoon on myös tullut paljon yksityishevosia. Alanko on silti paras paikka missä olen käynyt niin ryhmä hengellisesti, kun muutenkin hevosten olojen kannalta.

Alangon hyvät ja huonot puolet sun mielestä?

Hyviä puolia:
-Saan Hugon karsinaan halutessani.
-Hugo on pihalla yli 12h per päivä
-Pihattomahdollisuus
-Karsiant ovat uusia
-Hyvä tallihenki
-Asiallinen kenttä
-Maastoja on.
-Bussilla pääsee siedettävän matkan päähän

Huonoja puolia:
-Kenttä menee kivikovaksi pakkasella(niinkuin kaikkialla muuallakin)
-Ei ole maneesia

Onko mitää muuttunu ku Hugo tuli teille?

Noh olen illat tallilla ja minun täytyy miettiä mitä kaikkea voin tehdä ja voinko lähteä minnekkään ja jos voin niin kuinka pitkäksi aikaa. Eli ei mitään radigaalia muutosta.

Laittaisitko suosikki järjestykseen Alangon hevoset?

1 Hugo
2 Aksu
3 Sessa
4 Toccara ja Liito
5 Flurry
6 Lexus
7 Veksi
8 Indi
9 Rebella
10 Rosar
11 Dakota

Tämä on minun mielipiteeni tällä hetkellä ja se muutuu aika ajoin.

Aijotko kisata Hugon kanssa? Missä ja milloin? Entä mihin olette painottuneet?

Ehkä jotain pieniä talli/seurakisoja. Ja ei ole mitään päätetty, mutta jos alangossa on tallikisoja ja meille sopivia luokkia ja Minä että Hugo ollaan kunnossa niin mikä ettei. Ei olla virallisesti painottuttu minnekkään, mutta on hyvin päivä kohtaista mikä on meidän lajimme, mutta yleensä se on se maastossa kaahaaminen.

Eikös Hugolla ole aika heikko laukka, ainakin kuvissa näyttää siltä?

Sen laukka on parantunut ja esteenä siistin laukan näyttämiseen on sen motivaatio. Se on ajoittain todella hyvä laukkainen ja esittää myös 3 tahtista laukkaa kun sille päälle sattuu. Jos sitä ei kiinnosta niin se menee reippaasti eteenpäin vähätvälittämättä jaloistaan, mutta esteillä raasu innostuu niin paljon että joskus ne jalat menevät vähän solmuun.


Ketkä ovat parhaat tyypit alangossa, ja missä päin talli sijaitsee?

Tallin parhaat tyypit ovat varmaan Iida, Leenu,Eva, Laura ja tallin omistajat sekä heidän tyttärensä.

Keitä ovat huugon parhaat hepokaverukset?

Varmaankin liito ja Aksu. Veksissäkin on potentiaalia. Hugo tykkää myös indistä :)


Mikä sai sinut päättämään että aloitat työskentelyn Hugosen kanssa?

Varmaan hetkellinen hulluus? Ei vaan vuosi siten oli hoitajien kokous johon en päässyt paikalle ja sanoin että tahdon hoitaa Hui Haita ja jos jollekkin hevoselle ei tule hoitajaa niin minä voin hoitaa sitäkin. Näin alkoi Mun ja Hugon verta hikeä ja kyyneliä yhteistyö jota on nyt tämän vuoden puolella palkittu suunntaaomasti. 

Mikä Hugossa miellyttää silmääsi?

Varmaankin sen suloisuus ja persoonallisuus ja olemus. Ja rakentteelisesti se että se on pitkä selkäinen ja pitkä kaulainen. Sillä on myös 3 pitkää askellajia jotka ovat minusta mukavia, mutta ravi on vaikeasti istuttavaa.



Poni vai hevonen mielipide?

Hevonen koska siitä kasvaa vaikeammin ulos kuin ponista. Ja hevosilla tuppää oleman suuremmat askeleet ja hevoset ovat hevosia. Kyllä minä poneistakin pidän, mutta niillä on yleensä pienet pomputtavat askellajit ja ne ovat lyhyt selkäisiä ja pää on melkein kädessä lyhyen kaulan tähden. Hevoset sopivat minulle paljon paremmin kuin ponit.

Jos et saisi ratsastaa huugolla niin millä hevosella haluaisit ratsastaa/ajaa alangolta?

Ratsastaisin varmaan Flurrylla, koska se on niin osaava(vaikka se onkin poni pikku askelineen) Tai sitten ratsastaisin Iidan ponia Aksua, koska se on kuuma ja innostuu ja on eteenpäin pyrkivä ja kiltti poni. 

Kauhein tippumisesi ikinä?

Varmaan joskus vuosia vuosia sitten, kun menimme ilma jalustimia ja lumet tulivat maneesin katolta ja hevonen säikähti ja tipuin pukkilaukka pyrähdyksen aikana ratsuni korvien yli toisen hevosen takajalkoihin ja se potkaisi minua kylkeen ja löin pääni maneesin seinään.

Kenen kanssa maastoilet ja onko siellä hyvät maastot?

Maastoilen paljon tallin omistajan Teijan kanssa, joka yleensä ratsastaa Liidolla. On täällä ihan ok maastos hiljaisia maanteitä.

Lemppari blogisi ja kerro siirä vähän.

Suosikkini on Noran blogi. Blogi kertoo Noran  Amer.Ransk lämminverisen Kallen yhteisistä valmennuksista ja ratsastuksista sekä kisaoista. Blogin löysin noin vuosi sitten ensimmäisen kerran etsiessäni tietoa Hugosta. Kalle on nimittäin Hugon velipuoli. Hugossa ja Kallessa on kuvissa ajoittain jotakin saman kaltaista mikä miellyttää minun silmääni. Kalle on syntynyt 97 ja on siis maailmaa nähnyt. Blogin ulkoasu on kiva ja kuvat ovat hyviä ja kirjoitus tyyli on Noralla kiva.



16 kommenttia:

  1. Hassu yhteensattuma kun molemmat olette Noora nimisiä ja omistatte velipuolet :D

    VastaaPoista
  2. Ratsastaako muut paljon Hugolla, esimerkiksi annatko kavereittesi ratsastaa sillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät. En ole antanut Hugolla ratsastaa kavereistani kuin janinan ja Iidan. Kerran olen Hugo tunnille lainannut kun liito oli kipeä.

      Poista
    2. Betty on asia erikseen sen ratsastamisesta hugolla on ihan kuvamateriaalia täällä mun blogissa :)

      Poista
  3. Miks Aino ei enää ota susta kuvia? Vai onks se enää es Alangolla?

    VastaaPoista
  4. Hei,oisko sulla neuvoja, kun mulla on projektina ex-ravuri(jolla siis pahasti koulutus kesken), joka ratsastaessa menee pää taivaissa ja ei rentouta kaulaa yhtää ja menee muutenkin aika jäykästi. (ei siis oo mistään jumissa tms, mut vaan jännittyy hirveesti ratsastaessa.) Ja menokin on lähinnä sellasta kaahaamista. Ja kun hepalla oikea kierros on (niin kun yleistä) vaikeampi/huonompi, niin miten sitä sais treenattuu, muuten kun menemällä siihen suuntaan.(mm. millasia tehtäviä vois tehdä oikeassa kierroksessa, kun tuntuu et hevonen kaatuu ns. sisäänpäin siinä kierroksessa.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna hevoselle aikaa löytää itselleen tasapainoa,lihaksia ja luottoa siihen että ratsastajaan voi luottaa. Kannattaa tehdä paljon ympyröitä suunnan muutoksia ja opetella pohkeenväistöä. ja jos ravissa on kauhean kiireinen niin tee paljon puolipidäteteitä ja kevennä rauhassa itse. Tasapainon kehittyessä voi alkaa tekemään nopeita suunnan muutoksia jne.

      Poista
    2. oi kiitti paljon! Ens kerralla pitääkin jo tota treenailla:)! ja oon nyt vasta n. 2 kuukautta menny kyseisellä hepalle, joten ei oikein oo kummallakaa luottoo toisiisa :)!

      Poista
  5. Heei, eksyin tänne sun blogiis taas, ja taidan jäädä tänne seuraileen, tosin ilman tiliä :-). Oon siis se sama, joka sulta aiemmin kyseli Alangosta ja sen hevosista. Mainittakoon vielä, että bongasin tekstistäsi Hui Hain. Jos puhut suht suuresta, kimosta hevosesta, niin tunnen kyseisen hevosen ja sen omistajan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun eksyit ja tervetuloa selailemaan. Ja luultavasti puhumme samasta hevosesta :)

      Poista
  6. Kiva kuulla, että meidän höpinät kiinnostavat :)

    VastaaPoista
  7. Eikö aino käy enään dakotalla? En ole ainakaan enään nähnyt menevän?

    VastaaPoista