lauantai 4. lokakuuta 2014

Koulukisat

Eli oltiin koulukisoissa. Hugo asuu tällä hetkellä yöt karsinassa. Ja se oli aamulla päästetty tarhaan ja se oli pyörinyt valtavasti kaikissa mahdollisissa kura ja hiekka kohdissa.

Hugon putsaamisessa meni varmaanki puolitoistatuntia. Se oli aivan pölyinen joten kaikki taktiikat pölyn poistamiseksi käytettiin. Jalat pestiin ja kuivattiin,laitettiin kavioihin öljyä ja hevonen siistinä. Pintelit käärin jokaiseen jalkaan(oli ihan luvallista) ja laitoin siniset huovat jne. Heitin vitsiä kavereilleni että ei osata mennä hienosti koko rataa, niin panostettiin ulkonäköön.

Verkka meni suomeksi sanottuna ihan päin honkia. Tuomarinpöytä oli niin pelottava, että Hugo melkein itui persuksilleen siitä ohi mennessämme. Iski kevyt epätoivo radan suhteen. Asiaa ei helpottanut yhtään laukannostot. Hugo oli pohkeen takana, herra nosti laukan, muttei jatkanut sitä. Noh siellä väisteltiin ettei menty pikkuponien yli. Lähdimme toisina ja odotimme puomeilla aidatun "koulukentän" ulkopuolella.

Kun pääsimme kouluaitojen sisäpuolelle, tuomarin laskiessa edellisen ratsukon pisteitä. Ehdin ottamaan muutamat laukat, jotka eivät pyörineet tai olleet muutenkaan nättejä. Se oli lähinnä raviin putoavaa laukkaa ja hevosen oikomista.

Saimme vihellyksen ja lähdimme suorittamaan rataa. Pysähdys ja tervehdys menivät hyvin ja siirtyminen suoraan raviin onnistui. seuraavaksi tuli keskiympyrä, jolla tuli pieniä oikomisia, muttei mitään vakavaa. oikeaan kierrokseen tehdyssä täyskaarrossa Hugo taipui oikeasti kunnolla ja oli notkea. Seuraavana oli keskiympyrä ravissa vasemmalle ja se oli ihan hyvä moittimista ei tullut. Teimme taas täyskaarron tällä kertaa huonomman. Ratsastajan mokan takia jäi vajaaksi. Teimme pysähdyksen(4 s) c:n kohdalla ja siitä peruutimme neljä askelta ja suoraan raviin. Sen jälkeen tehtiin ravilisäykset kokorata leikkaalla molempiin suuntiin, ne ei menneet kovin hyvin. Hugo ei lähtenyt kovinkaan paljon venyttämään askeltaan tai no se esitti verryyttelyssä ihan kunnon askeleenpidennykset, mutta kaikki ei voi aina mennä putkeen. Sitten tehtiin vielä kokorataleikkaa keskikäynnissä ja se oli varmasti mielenkiintoista katseltavaa, nimittäin Hugoa alkoi kutittamaan jalasta aivan kamalasti ja koitti sitä rapsuttaa. No ei kesken radan voi rapsutus taukoja pidellä ja ratsastin eteenpäin ja nostin vähän ulko-ohjaa. Seuraavaksi oli laukan nosto vasempaankierrokseen ja keskiympyrä, jotka meni oikein kivasti. Hugo laukkasi eteenpäin, mutta yllättävän hallitusti. sitten oli vielä laukka diagonaali, joka mentiin aika hallitun reippaasti, jos niin voi mennä( xD) ja sitten nostettiin c:stä ravissa oikealaukka ja tehtiin keskiympyrä ja diagonaali. Hugo nosti vahingossa väärän laukan va vaihdettiin se salakavalasti keskiympyrälle siirtyessä. Haastavinta koko radassa oli oikeassalaukassa diagonaali, koska Hugo on oikeaan kierrokseen jäykempi. Rikkoi laukan noin keskikohdalla, jonka jälkeen kuitenkin nosti laukan uudelleen. siirryimme raviin ja tulimme pysähdykseen. ei ollut mitään ongelmaa.

Olen kaikin puolin tyytyväinen koko suoritukseen, koska hevonen kokosi pienet aikuisen hevosen rippeensä ja meni rohkeasti radalla, eikä hypännyt kouluaidoista yli. Hugo sai tehtyä kaikki jutut oikeaan kierrokseen laukassa kamalalla tsempillä, kun pikkumiestä alkoi väsyttää.

Tulokseksi saatiin tasan 70% ja sijoituttiin 2. Hävittiin voittajalle vaan 0.90%

Talliin mennessä vein Hugon karsinaan ja otin suitset ja satulan pois ja Hugo alkoi sen jälkeen piehtaroida. kun piehtarointi oli tehty se makoili karsinassa ja tuijotti pinteleitä, joita en ehtinyt ottaa sen jaloista. kun Hugo nousi,otin pintelit pois. Hetkeä myöhemmin se meni taas makuulle ja alkoi nukkumaan. Herra jopa kuorsasi... Että sellainen hevonen mulla.

Nyt oli hyvä!



Kirotut kunniakierrokset!! Laatu menee aina :(

2 kommenttia:

  1. Ruusuke oli näköjään sävy sävyyn varusteiden kanssa :D Paljon onnea joka tapauksessa sijoituksesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niin oli. aina kannattaa pukeutua siniseen kisoissa :)

      Poista