tiistai 7. lokakuuta 2014

Estekisat

Voin sanoa että estekisat meni tosi hyvin verrattuna odotuksiini. Hugo oli hieno ja laukkas ajoittain oikeaankierrokseenkin ihan hyvin.

40 cm tuli muutama kehnompi lähestyminen, mutta hyvin silti meni rata.saatiin yksi kelte. este oli perus pysty, mutta se oli niin että aurinko paistoin juuri sille esteelle niin että oli valo,varjo,valo,varjo, joten Hugo ei hahmottanut estettä ollenkaan ja meni ohi. Noh toisella kertaa mentiin yli ja loppurata sujui hyvin ja aikakin oli hyvä, mutta yksi inhottava kielto, mutta opittiinpahan paljon jo siltäkin radalta.

60 cm jännitin itse paljon varsinkin oikeaan kierrokseen olevia esteitä, koska tunnetusti hugo on jäykempi oikeaan kierrokseen. Verryyttely meni muten ihan hyvin kunnes paljastettiin pikku yllätys radalla valtava  ristikko. RIstikko oli jyrkkä ja Hugo ei kaatumisensa takia uskalla tulla ristikoille yhtä hyvin ja rohkeasti kuin pystyille. Saimme onneksi hypätä estettä verkassa. Hugo kielsi kahdesti verkassa sille ja sitten herra hyppäsi, mutta rymisti esteet alas. Seuraavalla kerralla kielto ja sitten puhtaasti yli.

Radalla kaikki ei menny niin putkeen. Ensimmäiselle esteelle hyvä lähestyminen laukassa(oikeakierros) ja hyvä hyppy ja laukka jatkui. Sen jälkeen vähän kiinni ja kohti hevosia syövää ristikkoa. Noh kielto tuli ja Hugolla meni kaikki ihan sekaisin laukka katosi ja tultiin ristikolle ja puoli huutamalla 3 metriä hoin"ohi ei mennä" ja Hugo hyppäsi herrasmiehenä. Noh sitten seuraava ongelma oli kirkkaan värinen puomi, jossa oli valkoista vaaleaa lilaa ja oranssia. esteelle piti tulla ristikolta kaarevalla tiellä ja tajusin että jos jatketaan tälläistä laukkaa ei paikka tule hyvin. Olisimme tulleet liian lähelle, koska esteellä on kuitenkin koko huimat 60 cm on se pohjasta hypätessä liian korkea. Joten vaihtoehtoja oli kaksi laukka lyhyemmäksi tai luakuuaa pidemmäksi. Valitsin jälkimmäisen, koska Hugolla on oikeaan kierrokseen sellainen tapa, jos lähtee jarruttamaan se tiputtaa raville ja silloin oltaisiin vasta pudotettukkin este. Otin sitten sen verran pitempää laukkaa että väli lyheni 1 askeleella. Noh Hugosta se este olikin yhtäkkiä hirmu pelottava ja meni siitä ohi. Kisojen säännöt olivat kuitenkin sellaiset, että vasta kolmannesta kiellosta hylky joten selvittiin säikähdyksellä. Toisella yrittämällä päästiin yli, kun saatiin tula normaalissa laukassa hyvään paikkaan. sen jalkeen rata sujui hyvin. Esteestä numero 5(joka mentiin 40 cm ohi) päästiin hyvin yli ja käännös vasemmalle seuraavalle esteelle tuli hyvin laukassa, 6 este oli yksinkertainen ja meille tuttu este, mutta takajalat olivat laukassa laiskat ja tuli takajalka virhe ja puomi alas. Ratsasti eteen, jotta saadaan takajalat liikkumaan ja tiukassa kurvissa ennen viimeistä estettä kiinni ja huomasi eron takajalkojen liikkeessä 6 ja 7 esteellä. Ja rata kyllä oli sellainen ettei se oikein sopinut noin pitkä laukkaiselle hevoselle sillä paikka oli tulossa taas huonosti ja sai hevosta tsempata että ylimennään ja lähdettiin kaukaa(kuulema me hypättiin Hugon kaa trippeliä ja muut okseria :"D ) Mutta sulava hyppy ja ratsastaja oli hyvin mukana tiukka käännös vasemmalle ja kaasupohjaan ja yli maalilinjasta ja sen jälkeen Hugo vasta pääsi vauhtiin(vedettiin puolikierrosta omaa kunniakierrosta)

Radat menivät paremmin kuin kuvittelin ja oppia tuli paljon. Huomasi kyllä eron kun ratsasti rohkeasti eteen ja väleissä otti kiinni. Hugo oli kyllä hienopoika kun hyppäsi jättiläisristikon vaikka kiellettiin sitten hieman erikoisen väriselle pystylle mutta ei se mitään :)

Sijoitukset olivat:
40cm~5
60 cm~3
40 cm verkka

Näin varman päälle Hugo otti verryyttely ristikotkin
40 cm verkka

40 cm 5 sija

Halit kunniakerroksen jälkeen


Tälläinen hevostensyöjä este pelotti Hugoa
60 cm radalta

Laukkaa
60 cm radalta

helikopteri
60 cm radalta
Kunniakierros
60cm 3 sija

4 kommenttia:

  1. Herra Huu oli niin hieno ja rohkea :-) erikoiseste kisaa suunnitellessa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä pikku h oli rohkea :) ja mun pitää kehitellä jotakin erikoisia esteitä, jotta sitten selvitään niistä kisoista ;)

      Poista
  2. Hmm, jos sellanen ristikon muotonen muuri jonka alla on vettä :-)

    VastaaPoista