perjantai 17. lokakuuta 2014

Mielipidepostaus suomenhevosista

Laulun Sointu

Mitä mieltä minä olen suomenhevosista?
Wikipedian määritelmä suomenhevosista on seuraava:
Suomenhevonen on hevosrotu, jolla on sekä ratsu- että työhevosominaisuuksia ja -vaikutteita. Se on ainoa täysin Suomessa kehitetty hevosrotu, jota kutsutaan englanniksi joskus nimityksellä Finnish Universal (suomalainen yleishevonen), sillä sen katsotaan sopivan liki kaikkiin hevosen käyttötarkoituksiin Suomessa: maatalous- ja metsätöihin,raviurheiluun ja ratsastukseen. Suomenhevonen valittiin vuonna 2007 Suomen viralliseksi kansallishevosroduksi

Valitettavasti kuulee joskus sanottavan suomenhevosista, että ne ovat etupainoisia,lyhyt kaulaisia,maastomopoja,ne eivät saa takajalkojaan alleen eikä niillä ole mitään asiaa kilparadoille.

Itse pidän suomen hevosista, minusta ne ovat kauniita hevosia. Ne ovat rehtejä ja oppivaisia. Minusta Suomenhevosen tulisi saada enemmän kunniaa mitä se teki suomen itsenäistymisen hyväksi. Toivon että kaikki uhraisivat yhden ajatuksen itsenäisyys päivänä suomenhevosille.

Olen haaveillut pienestä pitäen omasta suomenhevosesta(en tiedä miten minulle yhtäkkiä on lv ruuna) Kaikissa roduissa on yksilöitä, mutta suomenhevoset joihin olen tutustunut ovat maastovarmoja ja luonteeltaan kilttejä ja ihmisen sydänystäviä. Ensimmäisen vuoden ratsastin suomenhevosella, jonka nimi oli polle(polttari) se oli huonon menneisyytensä takia todella varautunut ja jos sitä pelkäsi se alkoi irvistellä. Myönnän olihan se hieman pelottavaa seistä hampaita kalisuttavan hevosen vieressä, kun olet juuri ja juuri hevosen etujalan mittainen. Näin jälkeenpäin mietittynä polle opetti minulle paljon hevosista. Vaikka se irvisteli se ei koskaan tehnyt oikeasti mitään pahaa. en kertaakaan saanut sen kaviosta enkä hampaista ja se antoi aina harjata ja ottaa kaviot.

Suomenhevoset ravihevosina on piristävä näky raviradoilla. Suomenhevosethan ovat yksi maailman nopein kylmäverisrotu. Minusta on surullista ettei suomenhevosten lähtöjä järjestetä yhtä paljoin kuin aikaisemmin. Suomenhevosista saa raviuran jälkeen myös toimivia ratsuja ja ne pitävät yleensä ratsuntöistä.
Tuulen Laulu

Suomenhevoset esteillä ovat tuttunäky varmasti kaikille. Tiedän itse että niillä riittää ponnu helposti 90-100 cm luokkiin asti, mutta sain tätä postausta varten kuvan jossa suomenhevonen hyppää ratsastajan kanssa 150 cm yksittäisenä. Siinä kalpeni suurimäärä puoliverisiä. Suomenhevoset ovat esteillä kivoja, kun eivät yleensä kyttäile mitän normi esteitä eivätkä vähän erikoisempia. Jos suomenhevonen kieltää se yleensä ilmoittaa sen jo hyvissä ajoin hidastamalla tai kaartamalla ohi esteestä.
Senni Valiola ja Vokkerin Voitto
100 cm
Hanna Kenttä
Maria Rehula ja Vokkerin Voitto
150 cm
Kuvannut Pauliina Luukkonen

Suomenhevonen kouluratsuna on minun mielestäni ehkä maailman kauneinta katsottavaa. ne ovat pitkine harjoineen upea näky. Ne ovat liikkeiltään tasapainoisia ja suorastaan liitävät. Suomenhevosista saavat puoliverisetkin kovan vastuksen. Niille on helppo opettaa uusia asioita ja ne sisäistävät sen nopeasti.
Johanna Valmunen ja Liptonella
Johanna Valmunen ja Lavilan Minttu

Suomenhevonen kenttähevosena upea kisakaveri. Ne soveltuvat kenttään minusta rohkeutensä,nopeutensa, voimansa ja hyppykykynsä ansiosto moitteetta.


Senni Valiola ja Vokkerin Voitto

Johanna Valmunen ja Lavilan Minttu
 Mutta suurin asia joita suomenhevoset ja muut hevoset meille antavat on ystävyys ja luottamus.
Saara Mäkinen ja Tähti-Vikkelä

kiitos kaikille kuvista :)



9 kommenttia:

  1. Tossa 150cm kuvassa näyttää ihan, että se ratsastaja olis tulossa alas sieltä xD Mut siis kiva postaus :)!

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus :)) lisää näitä.

    VastaaPoista
  3. Moikka! Eksyin sattumalta blogiisi ja huomasin, että tallistani löytyy hevosesi velipuoli :) Pojissa on kummasti samaa näköä! Jos yhtään kiinnostaa niin Kallen kuulumisia löytyy osoitteesta http://flyingwithoutwings1.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Oma haave, piekkari ori jolla vois myös ajaa, no ehkäpä seuraavaksi :-)

    VastaaPoista
  5. Millon teet sen vastauspostauksen??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti kun tulee vähän rauhallisempi hetki koulun ja muiden menojen osalta ja voin paneutua kyseiseen postaukseen :)

      Poista
  6. Onkos kuvien käyttöön lupa kuvaajilta? kuvaajien lupa on oltavava. Ja yleensä kuvaajat pyytää sähköpostinsa linkitettäväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on ja luvat kysytty kaikilta. ja kuvien antajat ovat nähneet postauksen eikä valitusta ole tullut :)

      Poista