maanantai 22. joulukuuta 2014

joulukalenteri luukku 22 Heppanamien valmistus

Leivoin Hugolle nameja. En ole niitä herrralle vielä tarjonnut, mutta luultavasti ahmatti ne syö. Jos ei syö niin kaverin poni(syö biotiinitkin kädestä) syö ne varmasti. Jos valmistatte hevoselle jouluherkkuja muistattehan pysyä kohtuudessa ja jos poni/hevonen ei ole teidän muistakaa pyytää lupa herkkujen syöttämiseen!

tein pieniä lituska nameja sekä suuren sydämen, joihin tein eri ohjeet. Näitä ohjeita on helppo kehitellä itse. Mistä nameista hevosesi tykkää ja laitat niitä näihin herkkuihin. Itse en arvannut laittaa päärynää näihin, mutta senkin teen ehkä vielä joskus!

Pienet lituska namit

tarvitset:

6 dl kaurahiutaleita
2,5 dl lämmintä vettä
4-7 dl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 porkkana
1 omena

Valmistus:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen

2.  Lisää kulhoon lämmin vesi sekä kaurahiutaleet. Anna turvota 10-15 min

3.  raasta omena ja porkkana mahdollisimman hienoksi.

4.  lisää kaurahiutaleiden sekaan suola,öljy,omena raaste,porkkanaraaste ja jauhot. Lisää jauhoja sen verran että taikinasta tulee kiinteää eikä se jää käsiin kiinni. vaivaa kädellä taikina niin että kaikki ainekset ovat sekaisin.

5. ota taikinasta noin ruoka lusikan kokoisia paloja ja pyöritä niistä palloja. Liiskaa pallot niin että niiden halkaisia on n 4-5 cm.

6. Asettele leivinpaperi uunipellin päälle ja asettele namit sen päälle.

7. Paista nameja noin  10-15 min. Niiden tulisi olla kullan keltaisa.

8. Ota namit pois uunista ja anna jäähtyä. Sen jälkeen asettele ne kuivumaan.

turpoamassa olevat kaurahiutakleet

potkkana raastetaan kuorineen

Omena raastetaan kuorineen, mutta kara jätetään. 
kaikki ainekset kulhossa. 
Vaivataan käsin ja lisätään jauhoja, kunnes taikina on kovaa eikä tartu.

namit liiskataan. taikina tartuu helposti sormiin!

Namit pellille. Namit voi laittaa lähes kiinni toisiinsa, sillä ne eivät turpoa.
Jätti sydän

tarvitset:

3-4 dl kaurahiutaleita
1,5 dl lämmintä vettä
n 5 dl vehnäjauhoja
1 rkl rypsiöljyä
2 pilkottua porkkanaa

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen

2.  Lisää kulhoon lämmin vesi sekä kaurahiutaleet. Anna turvota 10-15 min

3. Pilko porkkanat niin pieniksi kuin haluat. Minä leikkasin ensiksi siivuiksi ja sen jölkeen jokainen pala 4 osaan.

4.  lisää kaurahiutaleiden sekaan öljy,porkkanan palat ja jauhot. Lisää jauhoja sen verran että taikinasta tulee kiinteää eikä se jää käsiin kiinni. vaivaa kädellä taikina niin että kaikki ainekset ovat sekaisin.

5. Ota koko taikina pallo käteesi ja liiskaa se. Muotoile siitä sydän.

6. Asettele leivinpaperi uunipellin päälle ja asettele sydän sen päälle.

7. Jos haluat ripustettavan sydämen ota hammastikku ja iseke se taikinasta läpi. Pyörittele hammastikkua, jotta reijästä tulee kunnon kokoinen. Käännä sydän ympäri ja tee sama toiselle puolelle samaan kohtaan.

8. Laita sydän uuniin noin 20 minuutiksi.

9. kun sydän on hieman kovettuneen oloinen nosta pois.

10. Laita sydän kuivumaan.

nämäpalat vielä 4 osaan.

Muotoile sydän

Tee halutessasi reikä

valmiit herkkupalat menossa kuivatukseen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti