torstai 19. huhtikuuta 2018

Ratsastusta,hierontaa ja kevät


Nakki on juossut jonkin verran liinassa ja se sujuu edelleen suhteellisen hyvin. Vino se edelleen on ja laiskan pulskea, muttei mitää vakavaa. Täytyy varmaan alkaa ottaan taas sivuohjat käyttöön ja ottaa jotain uusia kujeita, ettei mielenkiinto aivan täysin katoa.Isukki vaan katteli formuloita :(
Nakin rakenne on vähän omaan silmään meh. Takaosan lihaksisto on ok, mutta etuosa, kaula ja selkä kaipaisi lisää. Tärkeintä on kuitenkin, että hevonen on terve, Nakille on hommattu myös lelupallo, koska se tarhaa yksin ja ajattelin, että se olisi sille kivaa ajanvietettä. Ruuna tosin oli sitä mieltä että juu tuota mikäs tämä on ja kävi haistamassa ja antoi olla. Nooh ehkä se lämpiää leikkimään jossain vaiheessa. 
Olen vähän käynyt ratsastamassakin ihan vain muutaman kerran ja tuntunut ihan hyvälle, Liinassa tehty laukka treeni näkyy hyvin ratsain. Vasen kierros rullaa normaalisti, mutta oikea laukka oli se missä se kehitys oli tapahtunut. Se että muisti istua alas ja tukea ohjalla ja jalalla niin laukka lyheni ja alkoi pyöriä hyvin, Tyytyväinen saa olla omaan pikku ruunaan, joka aina jaksaa yllättää positiivisesti. Ehkä tästä kesään mennessä saadaan rutiinia takaisin ja päästään työskentelemään täysipainoisesti. Nyt Nakki on tehnyt mun kanssa 30-45 min työskentelyä kentällä.


Nakki on toiminut myös miekkosen ja äidin ratsuina. Se on sille helppoa ja hyvää jumppaa ja sellaista että se voi vähän höntsäillä. Äiti menee kaikki askellajit kentällä ja ympyröitä, kokorataleikkaat yms. 
Miekkonen tekee käynnissä ympyröitä, sunnanmuutoksia ja vähän jo raviakin sekä harjoittelee keventämistä. Tänään Nakilla oli hieroja, joka osottautui oikein mukavaksi. Nakki nautti silmiin nähden ja oli oikein rentoutunut. Homma alkoi sillä tavalla, että juoksutin Nakkia kentällä ja juoksuttaja katsoi liikkumista. Hieroja oli huolissaan Nakin ristiselästä ja takajaloista, koska se näytti jäykältä. Otettiin ruuna talliin ja aloitettiin hieronta. Kaulasta aloitettiin ja aluksi se tuntui jäykältä, mutta johtui todennäköisesti vain uudesta tilanteesta. Sitten siirryttiin lapoihin ja lapojen yläosassa oli pientä jumiutumaa ja saatiin vinkkejä, kuinka avata lapoja. Selkä oli se mikä eniten huoletti, koska satula asiat ja paino näkyvät siellä tietenkin. Selän etuosa oli ok, mutta takaosa oli pientä jumiutumaa. Hieroja sanoi ettei epäile satulaa vaan enemmän että tehnyt töitä. Nälkä kuoppien päällä oli jumia, muttei mitään suurta. Takapuolessa oli pieniä jumeja ja sitten lanteen sivuttais suuntainen liike ei ollut ruunan mieleen. Eli lanne oli siis suurin kipu alue. Hieroja oli sitä mieltä, ettei ole mitään vakavaa jumia ja hevonen on lihaksisto oli symmetrinen ja kärry lenkeistä takapuolen työntävät lihakset olivat hyvässä kunnossa. Kuulema löysien takapolvien takia olisi tärkeää tehdä paljon puomi tehtäviä sekä maazstoilla metsäpoluilla, jotta saadaan vahvistettua polvia tukevia lihaksia. Kuulema polvet eivät kuitenkaan olleet kipeät, joten siinä mielessä ei ollut mitään hätää. 

1 kommentti:

 1. Heipparallaa !!!
  Onpa Huugon ympärillä ollut aikamoista "pöhistä". Ratsastusta naisten ja miesten kanssa. Päälle vielä oikein "koko kehon"-hieronta. Kyllä ruuna on saanut tuntea olevansa tärkeä ja huomioitu. Hyvä niin.
  Ratsastuskuvia lisää. Seuraavan kerralla sieltä metsästä. Sitä metsäähän se hieroja suositteli.
  Kiva postaus.
  Kiitos.

  VastaaPoista