lauantai 10. maaliskuuta 2018

Pörheä ruuna

Hugo oli tänään liinassa ja se oli aluksi hieman laskahko niinkuin tavalliseen tapaan. Tuotiin puomeja kentälle ja siitä se into sitten lähti. Herra oli aluksi hieman hönö ja muka tuijotti kentän päädyssä jotakin traktorin ollessa paikallaan. Sieltä se otti kolme taikka neljä lähtöä. Eli häntä takamuksen alle ja sata lasissa 90 asteen käännös. Pikku hiljaa herra sitten rauhoittui.

Muutamat pukit eli ristiselkä jumpat saatiin, muttei siinä mitään. Liinassa saa riekkua kun sitä ei ratsastaessa tee. Laukka nousee usein pienen pukin kautta.

Laukka nousi tänään todella hyvin ja hevonen innostui. Oikeaan kierrokseenkin laukka nousi ja ensimmäistä kertaa teki muutakin kuin ristilaukkaa ja pidempään kuin kaksi askelta. Intoa oli oikeean kierrokseen vähän liikaa ja vauhti sen mukaista. Itse mielummin annan sen laukata kun se kerrankin laukkaa ja kun pysyy pystyssä niin se on omasta mielestäni ihan ok.

Puomeilla hevonen nosteli jalkojaan korkealle ja oli muutenkin innoissaan. Se on aina mukava nähdä että hevonen innostuu, kun tuo narun päässä olominen on sitä alkanut vähän kyllästyttää.


1 kommentti:

 1. Uusittu etusivu oli upea.
  Huugossa löytyy kovasti virtaa ja taitoa, jos ohjaksissa on oikea henkilö, sinä Noora.
  Niin sitä pitää.
  Kevättä kohti mentäessä "virta" taitaapi lisääntyä hevosmaailmassakin...
  IHANIN KUVA OLI VIIMEISENÄ!!

  VastaaPoista