maanantai 30. huhtikuuta 2018

Pientä pohkeenväistö harjoitusta

              
Tänään harjoiteltiin pohkeenväistöä. Tässä video koko karmeudessaan. Nakin kanssa suurin hanklauus on siinä, että sen pääkoppa hirttäytyy ylösalaisin henkseleistä takapuoleen ja vielä ympäri. Se tekee mahdollisimman hyvin ja parhaansa. Sen kanssa hankaluus tulee tuon temmon kanssa edelleen. Liikaa intoa ja kierroksia.

Hevonen on myös pohkeenväistössä käynnissa Nakin kanssa ongelma korostuu kun sitä pyrkii pysäyttämään. Silloin hevonen tarjoaa pohkeenväistöä, mutta puolipidätteelä ja ohkeella heikommin. Rutiinin puutetta ja kuten videolla näkyy käynnissä pyrin sen aina pitkiensivujen välissä pysäyttämään.

Ravissa Nakki tekee väistöjä vaihtelevasti. Oikeaan kierrokseen se väistää usein hyvin mutta kiireellä. Sitä videolla ei oikein näy, kun tekee sen pari askelta ja sen jälkeen on pakko suioristaa ja jarruttaa ettei ruuna ole naamallaan. Ja tottakai Noora amatööri kuvaajan taidoilla onnistui napsaseen kameran sijainnin siten, että se leikkasi osan väistöistä pois.

Ravissa vasempaan kierrokseen väistäminen on yksi murheen kryyni. Hevonen rikkoo aina lauaklle ja tekee enemmän ihme pomppuja ja räpeltää pikku ravia kun astuu ristiin.

Sillä myös jää hätäisyys päälle kuten ravissa näette. Se ei purkaudu lainkaan vaan se kipittää kun hullu. Aika varmastikkin on islle lääke ja tämä pohkeenväistö on sille vain hyväksi. ensikerralla ehkä puomeja joko ratsaisn tai liinassa. Taikka jotain laukka työskentelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti