sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Pienellä pyöreällä ponillansa

             
Hieman mietin julkaisenko videon, koska oma ratsastus ei miellytä silmää eikä olemus muutenkaan.

Aluksi teimme pohkeenväistöä ja se oli virhe. Hevonen otti kierroksia koneeseen, koska pohkeella takaosan siirtäminen on ihan ok, mutta vauhdin pitäisi pysyä samana. Hirveästi kehuja aina kun siirsi takaosaa. Teki ihan hyvin, mutta tosiaan vauhti oli varsin reipas ja normaalit pysähdykset eivät oikein toimineet. Tehtävänä oli pitkillä sivuilla pohkeenväistöä ja lyhyen sivujen keskelle pysähdykset.

Ravissa teimme koko uraa ja pääty-ympyrän toiseen päähän. Ravissa homma oli hankalaa, koska tuntui ettei hevonen kulje eteen. Oikeastaan Mitä videolta katson niin ehkä se oli enemmän heti alusta asti hyvässä rauhallisessa temmossa. Huomaa etten itse ole enää niin rutinoitunut ratsastaja saati hevonen rutiinissa, koska näkeehän sen nyt ettei siinä ole samanlaista rutiinia kulkea ympyröillä tai suoralla uralla eikä voimaa kantaa itseään pitkiä aikoja.


Laukassa vasempaan kierrokseen teimme ensin pääty-ympyrällä ja hevonen tuntui aika kivalle. Laukkasi rauhassa, mutta pää ylhäällä. Toisaalta tällä ratsastus määrällä kaikki rauhallsiuus on kotiin päin. Keskiympyrälä keskityttiin vähän siihen, että saataisiin nenää alas ja takajalkoihin liikettä, jolloin laatu olisi vähän parempaa.  Hevonen painoi pohjetta vasten jonkin verran ja  jäin kädellä hieman vetämään, mutta kun musiti hellittää niin homma helpottui.


Oikeassa laukassa oli aluksi hankaluuksia. Hevonen nosti vasentalaukkaa ja lähinnä kaahotti holtittomasti. Muutaman noston jälkeen saatiin tasapainoinen nosto myötälaukkaan ja se että se jatkui tasapainoisena. Parhaansa se yritti ja se oli ihan mukava. Pahasti se painaa sisäpohkeelle, ja kaatuu, mutta sitä ollaan ja korjattu paljon. Vielä kun nuo omat nilkat saisi takaisin kuntoon niin näyttäisi kivemmalta ja tuntuisi tuskattomammalta.

Seuraava tavoite on varmaan saada ravissa paremmin takaosan päälle ja laukassa lyhyemmäksi, koska nyt pää asia on se että se myötää niskasta jos suht pitkiäkin pätkiä ja nyt tarkoitus olisi siirtyä pikkuhiljaa lyhyemmäksi, koska nyt se on hieman nenällään. Mutta ajoittain tossa laukassa on ilmavuutta. Ehkä tämä tästä joskus

1 kommentti:

  1. Oli ilo nähdä tuo video.
    Te olette upea pari ratsastaessanne. IHAN TOTTA !!!
    Kerroit noista teidän "teknisistä" vaikeuksista. No, ei niitä videolla näy, joten uusintoja odottelen.
    HIENOA NOORA JA HUUGO !!!

    VastaaPoista