torstai 25. elokuuta 2016

Sileällä humputtelua

Tallikaverin piirros Hugosta :)
Taas on tullut vähän taukoa postailuun, mutta ulkoasu saanut uutta kuosia ja tuolla voi jatkaa taas hetken.

Perjantain ratsastuksesta voisin sanoa, että se meni hyvin. Reenattiin sarjaa ja pystyä tallikaverin kanssa. Sarja oli korkeudella 50 cm ja pysty parhaimillaan n 90 cm. Sarjalle oli hieman vaikeuksia lähestyessä, en saanut ratsastettua hyvään paikkaan, joten hevonen ei hypännyt. Ajoittain mentiin a osan yli ja tie tyssäsi b osalle.

Hugo keksi myös ohi menemisen b-osalta. Meni muutaman kerran ohi, jonka jälkeen ratsastin oikeasti oikeaan reunaan ja oikealla ohjalla ja vasemmalla pohkeella ja totesin että ainakin toinen meistä menee sen esteen yli. Niin ei ihan käynyt... Iso hyppy a- osalle ja siitä saman tien jyrkkä käännös vasemmalle ja eukko halaamaan tolppaa.. Tuloksena mustelma takamuksessa ja selässä, sekä raapaleita oikeassa kädessä.

Este uudelleen kasaan ja pyyhin hiekkaa housuista ja uudestaan. kielteli a-osalle ja sitten kun meni yli niin taas isolla hypyllä ja ohi. Tällä kertaa en mätkähtänyt maahan vaikka sekin oli kieltämättä lähellä. Pian homma alkoi sujua ihan kivasti ja otettiin vaikeampaankin suuntaan, jossa homma meni ihan hyvin.

Hugo oli oikein kiva pystyllä, vaikka se vähän juoksi ja kielteli, mutta ne olivat niitä perinteisiä hiljennän kymmenen kilometrin päästä ja pysähdyn esteen eteen. Saatiin hyviä hyppyjä molempiin suuntiin ja huippu korkeudeksi jäin n 90 cm. 100 cm lisi tehnyt mieli kokeilla, mutta totesin, että hevonen on hypännyt muutamaan otteeseen n 90 pystyn niin hyvä jättää tähän, vaikka hevonen ei ollut väsynyt. Parempi ainakin omasta mielestäni jättää hyviin hyppyihi kuin nostaa rimaa.

Sunnuntaina meillä olikin kuvaaja hetken aikaa ja teimme pohkeenväistö harjoituksia, jotka sujuvat todella hyvin jo. Teimme myös pysähdyksiä ja peruutuksia jotka olivat hieman niin ja näin. harjoittelime myös koulurataa, joka startattiin alangontallilla jokin vuosi sitten. Nykyään menee paremmin, mutta parannettavaa on edelleen.
2 kommenttia:

 1. Heips Noora !
  Mie odottelinkin jo sun uutta bostausta. Sitä ennen olin päässyt jo ihailemaan uutta ilmettä aloituskuvassa. NÄYTTÄVÄ KOKONAISUUS. Taitavasti rakennettu monikuvakollaasi. Blogisi seuraajan kannalta tuollaiset uudistukset tuo piristystä. Kiitos Noora.
  Sitten nuo Huugon ja sinun "humputtelut". Monenmoista touhuahan humputtelunne sisälsi. Harmillista tietysti tuo haaveri, mikä toi mustelmat sinulle Noora. Oiskohan se niitä hevostytön tunnusmerkkejä ?
  Ootte te aika pari, sinä Noora ja Huugo. Ratsastusnopeus yli 40 km/h ja hypitte 90 cm kokean esteen yli.
  Ihailtavaa.
  Ainakin täältä Heinolan suunnasta ihailua lentelee teille Katariinalta.
  Kaikille hyviä hetkiä tallilla !!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentista. Parin vuoden tauon jälkeen toi tantereeseen mätkähdys tekee hyvää. Muistaa millaisen lajin kanssa sitä onkaan tekemisissä. :)

   Poista