maanantai 1. elokuuta 2016

Ensimmäinen ratsastus kerta uudella tallilla

Hugo oli alkuun hieman jännittynyt kun sen vei talliin laitettavaksi, mutta muta kerroksesta päätellen se oli uskaltautunut piehtaroimaan tarhassa. Laittaessa se kuunteli koko ajan ääniä ja lentoon lähdössä, mutta Kun rutiinin omaisesti harjasi ja putsasi kavioita niin hevonen vain möllötti nätisti eikä sahannut edes takaisin.

Selkäännoustessa paikoillaan olo oli vaikeaa, mutta selkään pääsin kuitenkin eikä hevonen kadonnut alta mihinkään. Käynnissä hevonen oli jännittynyt ja katseli paljon muualle, mutta kun aloitimme työn teon alkoi kuskin kuuntelu, mutta oli himean jännittynyt edelleen. Ympyröitä ja taivuttelua käynnissä ja siirryimme jatkamaan työskentelyä ravissa. Se sai alkuunsa hölkötellä omaan tahtiin uraa pitkin ja kuski keskittyi rentoutumiseen.

Hevonen rentoutui pikku hiljaa ja saatiin kivaa pätkää. Teimme pääty-ympyröitä molempiin kierroksiin ja hain rentoa hevosta. Ympyröillä asettuminen ja taipuminen oli hieman hankalaa mutta rennosti kun vaati niin alkoi vastaamaan apuihin toivotulla tavalla. Pääty-ympyrät mahdollisimman tasaisiksi ja näteiksi ja pitkillä sivuilla kiinnitettiin huomiota suoraan hevoseen. Hevonen sai pienen käyntitauon ja kehut.

Käyntien jälkeen alettiin ottamaan laukkaa. Vasen laukka toimi hyvin, mutta laukka pyöri huonosti, mutta laukka ei ollut jatkuvaa räpellystä vaan enemmänkin voimatonta. tehtiin jonkin verran nostoja ja laukkaa keskiympyräälä sekä pääty-ympyrällä. Oikeaan kierrokseen nostot olivat todella haastavia ja hevonen jäi voimakkaasti pohkeen taakse nostossa ja laukassa. Laukka oli voimatonta, mutta hevonen yritti hienosti uudessa paikassa.

Loppuraveissa koettiin ahaa elämyksiä sillä hevonen oli ollut koko ajan hyvä ravissa ja se on saavutus. Se alkaa siis tasaantua edestä eli olen ehkä oppinut ratsastmaan pidempään kuin kolme askelta.

1 kommentti:

 1. Hyvä Noora ja Huugo !!!
  Blogistasi selvisi, ettei Huugo ainakaan suuremmin ujostellut uutta paikkaa. Meinaan tuossa ratsastustouhussa.
  No, edelleen oon sitä mieltä, että tärkein vierastamattomuuteen vaikuttava tekijä olet sinä Noora.
  Tutun ja turvallisen ratsastajan kanssa homma pelittää missä tahansa, ainakin sinä Noora ratsastajana vaikutat onnistumiseen positiivisesti.
  Näin kirjoittaa blogisi seuraaja, kuka ei ole ollut sekuntiakaan hevosen selässä.
  Olen kuitenkin lukenut blogiasi todella tarkasti ja sen perusteella päässyt käsitykseen, mitä Huugon ja sun Noora yhteistyö on.
  Edistytte kaiken aikaa.
  Nyt taitaa silmäkin olla jo hoidettu kuntoon. Hienoa.
  Kuvatkin olivat taas loistavia. Ryhdikäs ratsastajatyttö ja uljaa näköinen ratsukko. Komea näky.
  Toivottelen hienoja ratsastushetkiä raikkaissa kuulaissa syyskeleissä.
  Nehän tässä ovat hetken päästä edessä.
  Tv Katariina Heinolasta

  VastaaPoista