lauantai 25. heinäkuuta 2015

Taas kaviopaiseen kourissa

Hyppyreenistä oli siis muutama päivä jo ennen kuin siitä postauksen julkaisin. Pahoittelen laiskuuttani.

Torstaina menin tallille ja hain Hugon. Laitoin kiinni ja harjasin ja putsasin kaviot ja kokeilin jalat. Totesin että oikea takajalka on lämmin. Piti kuitenkin kokeilla, kuinka hevonen liikkuu. Käynnissä oli normaali ravissa lievästi epäpuhdas. Oireet muistuttivat jämsässä olleita oireita ja laitoin viestiä kengittäjälle, josko tulee katsomaan kaviota.

Lauantaina kengittäjä saapui ja tervehti Hugoa ja muisteli uudenvuoden tienoilla tehtyä kengitystä, kun Hugo väänsi vastaan.

Kengittäjä kokeili pihdeillä kaviota ja Hugo aristi kavion pohjaa. Kengittäjä irroitti kengän ja sormet ristissä toivoin että siellä on paise eikä mitään sen kummempaa. Kengittäjä otti kaviota hieman ja katseli että ei tässä kamalasti mitään näy. Ja kysyi onko ajatusta missä voisi olla. Osoitin vanhan paise paikan ja sieltä löytyi paise. Kengittäjä epäili ettei vanha parantunut kunnolla, koska siihen lyötiin kenkä päälle. Kengittäjä avasi paisetta sen verran että sieltä saisi mädän pois.

Sitten hän pällisteli kaviota ja huomasi kavion vasemmalla puolella reijän. paise sielläkin, mutta jo osittain kuivunut.Kengittäjän mukaan tämä oli pistosta johtuva. Eli Hugo on astunut tikun tai vastaavan päälle ja sisään on päässyt bakteereita.

Paiseet eivät olleet pahat ja ne olivat lähes oireettomia ja saatiin hyvissä ajoin pois. Hugo oli koko toimenpiteen ajan asiallinen ja leppoisa vaikka ei kipeän kavion puristaminen kivalle tunnu.
kuva netistä
Sininen täplä vasemmalla on pistokohdan paise joka ei juurikaan kipuillut. Punaisella merkitty on vanhempi ja kipeämpi. Punoinen alue on kapea mutta pitkä.

Hugolla on nyt haude jalassa, jota pidetään perjantaihin asti. Hugolla on nyt oikeatakajalka ilman kenkää ja kenkä lyödään perjantai aamuna takaisin.

Hoito-ohjeeksi saatiin:
Hauteen päivittäinen vaihto
Hevosen kävelytystä
tälläinen jesari viritys hautomassa

Sitten muovikasseja muutamakappale ja lisää jesaria. eikä ole liian tiukalla vaikka sille voi näyttää :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti