torstai 2. heinäkuuta 2015

korpilahden kentällä hyppäämässä

Hugo ei tosiaan päässyt osallistumaan kisoihin kaviopaiseen takia, mutta käytiin hyppäämässä kyseisellä kentällä ihan omia aikojamme. Hugo on ollut heti paiseen puhjettua normaali iloinen itsensä.

Fiilikset olivat kentälle mennessä luokkaa " ei se hyppää yhtäkään estettä koko kentällä" Pakattiin hevoset autoon. Kolera ensin ja hugo perään. Hugo vähän kummasteli kun kopissa olikin jo toinen hevonen. Pienen katselun jälkeen huigi meni koppiin. Hevoset kiinni ja matkaan. matkaan vierähti noin 15 min.

purettiin hevoset traikusta. Kolera sidottiin kiinni traikun ulkopuolelle muustelemaan heinä ja minä varustin hugon. Hugo seisoi suhteellisen paikoillaan ja aikaa ei kauaa mennyt varustuksessa.

Lähdettiin sitten kentälle ja hyppäsin selkään. Hugo katseli ihmeissään vähän kaikkea ja oli jännittyneen oloinen. Betty laski kentällä olevia esteitä ja käytiin Hugon kanssa pällistelemässä muutamaa,

Otettiin alkuravit tehtiin muutamat ympyrät, mutta pääasiassa tutustuttiin kenttään. Hugo katseli mutta kuunteli ihan hyvin,

nostettiin kerran laukka vasempaan kierrokseen ja alettiin hypätä. Ensimmäinen este oli pieni punavalkoinen pysty. Hugo katseli sitä epäilevästi jo kaukaa. Ennen estettä pudotti raville, mutta hyppäsi. Sitten tultiin uudeleen ja sain sen laukassa yli.

seuraavana oli sininen ristikko, jolle kiellettiin kerran. Seuraavaksi mentiin yli.

Ruotsiväreissä oleva sarja oli ylitse pääsemättömän vaikea 60 cm korkeudessa.

Vihreäoranssivalkoinen okseri mentiin helpolla yli.

Lila okseri sininen pysty linja tultiin myös hyvin. kerran päästin hugo liian pitkäksi ja kolautti okserin takapuomiin.

Punainen portti este, joka oli pelottava lähestyä, mutta yli meni.

sitten hypättiin mustavalkoinen viuhka joka oli hieman hämärän näköinen. Toin hugon monta kertaa aivan liian lähelle, mutta hevonen ei kolautellut.

Nämä esteet hypättiin ensin yksitellen pikku esteinä yksitellen, sitten ratana ja lopuksi 60 cm korkuisena ratana,

Hugo oli pelottavan hyvä ja muutenkin vaikka kolauteli ei ottanut juurikaan puomeja. Vieläkin se tulee esteille ilman omaa moottoria, koska haluaa hypätä varovasti ja kyttäilee itse ponnistus paikkaa.

Olin ilmoittanut hugon maanantaina laukaaseen ristikko-50 cm luokkaan. ja sitten ilmoitin tuon ratsastus kerran jälkeen vielä 60 cm.

Valitettavasti selvisi että kisat on nyt peruttu, joten ei päästä sinnekkään hyppäämään...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti