maanantai 4. toukokuuta 2015

Vappukisoissa

Alangolla järjestettiin vapun kunniaksi kilpailut. Kilpailut olivat erikoiset. Ensin mentiin kolmikaarinen kiemura ura harjotusravissa ja perään pääty-ympyrä harjotusravissa. sitten kuuluu vihellys ja aika alkaa pyöriä. Meillä oli 2 min aikaa hypätä niin monta estettä, kuin ehdimme ja esteet oli pisteytetty. menimme luokat 40 cm ja 60 cm.

Meillä ei alkanut ihan mallikkaasti. Tosiaan Hugo toesi mitä tulevan pitää ja noh ravi oli mitä oli. Kamalaa kipitystä, kun odotteli kokoajan että milloin laukataan. Onnistuttiin jäämään kiinni kentän röpeliäiseen kohtaan ja tehtiin kevyt analyysi kentänpohjasta.

Saatiin aloittaa alusta ja no se oli pelkkää kipitystä. Kun päästiin laukkaan niin homma rauhoittui. Hugo tiesi mitä tehdään ja millä idealla lähdetään radalle hyppäämään. Olin päättänyt radan jo hyvissä ajoin ja sitä lähdin toteuttamaan. Olen tyytyväinen 40 cm este osuuteen ja Hugo yritti hienosti. " minuuttia oli tosin liian pitkä aika hevoselle joka on säästellen hypätty ja muutenkin ikinä ei olla 2 min kestävää rataa hypätty putkeen. Väsy alkoi painaa hevosta, mutta hienosti jaksoi. Otettiin muutama ihan kummallinen hyppy, mutta selvittiin aika hyvin radasta. 40 cm luokasta saatiin eniten pisteitä kun kukaan muu koko kisoissa, mutta kouluosuus möhlittiin ja sijoituttiin sijalle 3.

60 cm oli lähinnä sähläämistä. Hevosella alkoi jalka jo painamaan, joten otettiin vaan rauhassa. Ristikkoa hypättiin parikertaa ihan sen takia että se oli niin hirveä. Hugo vihaa ristikkoja niin piti sille ottaa muutama hyppy. Hypyt oli pää sääntöisesti kaukaa ja laakeita, mutta selvittiin. Katkaistiin muutama puomi ja rymäytettiin okserikin kerran ihan sohjoksi. Lopulta sijoitus oli 6.

Olin kaikin puolin tyytyväinen este osuuksiin. Kouluosuus oli kyllä ihan vaan alta juoksemista, mutta harvemmin on kouluosuus enne esteitä, joten ei hätää. Nyt on polta kisoihin, joten katoselen ulkopuolisiakin jo.

13 kommenttia:

 1. Olitte kyllä aivan upeita vaikka vieläkin toi alku järkyttää.. :o <3

  VastaaPoista
 2. ai kamala.. treeniä vaan lisää. kouluratsastushan on kaiken perusta, että kertoo varmaan jo jotain jos se puoli ontuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo alkaa olemaan sileellä jo ihan ok, mutta kun hevonen tietää, että pääsee hyppäämään on meno sen mukainen.

   Poista
 3. Kaatuu kisoissa. Normaaliako? kannattsisi ehkä aloittaa käymään tunneilla tai valmennuksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevosen kisoissa kaatuminen on normaalia ja tuolla oli epätasaisuuttajoten otti kaviot sitten huonolla säkällä kiinni. Meidän täytyisi vaan öytää valmentaja ja kuski meille niin voitaisiin käydä vaikkapa valmennuksissa.

   Poista
  2. ekaan anoon viitaten, on kyllä täysin normaalia että hevonen kaatuu :D meillä suokkipoika saattaa vaan maastoutua kentänpohjaan ilman kummempia syitä, mutta ei se siitä ole moksiskaan.
   en jaksa uskoa että mitkään valmennukset tms. sitä hevosta pystyssä pitää... näitä sattuu paremmissakin piireissä ;-)

   Poista
  3. Hevonen kaatuu jos kaatuu, kaatuu ihmisetkin joskus? :D Vieläpä tuossa taisi olla kuoppa, koetappa itse pysyä pystyssä kun jalka osuu juostessa kuoppaan.

   Poista
  4. valmentautumisella ei pystytä auttamaan hevosen pystyssä pysymistä. se on tuuristaan kiinni pysyykö hevonen pystyssä vai ei.

   Poista
 4. Oli kyl huono idea multa laittaa aika noin pitkäksi :( no, tiedän jos vielä vastaavia järjestetään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se siitä. Eikä kukaan (?) hevostaan ihan puhki ratsastanut, erttä kun alo väsy painaa niin himmailtn kaikki.

   Poista
 5. Mitenkään ottamatta kantaa ko. kaaumiseen haluan kommentoida :-) jokainen hevonen voi kaatua, kompastua, liukastua ilman sen suurempaa ratsastuksesta johtuvaa asiaa. Mutta, kaatumisen riskit ovat pienempiä avuilla kulkevalla, tasapainossa olevalla, suoraan menevällä hevosella joka polkee hyvin takajalat alle etupää kevyenä. Kaatumista ei mielestäni siis voi valmentautumisella estää mutta riskiä siihen voi pienentää. On myös muistettava että jotkut hevoset ovat jaloistaan kömpelömpiä kuin toiset ns.varmajalkaiset, tämäkin on asia joka ratsastajan on syytä ottaa huomioon ja treenata hevosta sen mukaan, ei kompurakoivella kannata sille pahimmalle kalliopolulle lähteä muttei myöskään jäädä vain tasaiselle `ettei se vaan kaadu`.
  Hienosti jatkoitte Hugon kanssa radan loppuun, moni olisi pelästyyt ja luovuttanut :-)

  VastaaPoista
 6. Mä oon kyllä nettinero, jäi toi nimi uupuun pisemmästä kommentista :-) T:Annika :-)

  VastaaPoista