lauantai 16. toukokuuta 2015

Tähän mennessä onnistunein hyppy kerta

Hugolla puutuu yksi taka kenkä, mutta se ei ole tarkka takajaloista, joten voidaan odottaa kengittäjää. Hugo oli hyvällä päällä leppoisa ja rauhallinen. Kentän kuntoa katoessa tuli mieleen ettei se hevonen liiku suoraan saati hyppää, kun on kuraa kentällä.

Otettiin perus verkka, jossa haettiin rentoa hevosta. Teimme voltteja, ympyröitä ja siirtymisiä.  Hugo oli nokka rusetilla pohjan kosteudesta, joten sai tehdä töitä että alla oli suora hevonen joka asettuu.

Hugo lämpeni ja vertyi hyvin, mutta sen ravissa kiirehtimisen takia ajattelin että jos laukaan se kaatuu ensimmäiseen mutkaan, koska juoksee lujaa ettei muta kosketa jalkoja.  No nostin laukan ja se oli aika hyvä. Tulin pitkällä sivulla olevalle puomille ja kun piti ottaa pidempää askelta ei Hugo pidentänyt vaan lähti kaukaa. Otin kaksi kierrosta laukkaa kevyessä istunnassa vasempaan kierrokseen ja tulin uudestaan puomeille. nyt meni paljon paremmin.  kaksi kertaa yli.

Suunnan vaihto ja kaksi kierrosta laukaa verryyttelyksi. Kaksi kertaa puomit ja olin tyytyväinen.

Esteet nostettiin 40 cm korkeuteen. ensin kolme hyppyä vasemmalta ja saman verran oikealta. Ihan nätisti meni tai ainakin niin tuntui selkään. Oikeaan kierrokseen oli hieman intoa hevosessa, joten sai jarruttaa ja rauhoittaa. Hugo painoi myös hieman ulos, mutta sain sen lijalle ja suoraksi ennen estettä.

70 cm tultiin vasempaan kerran tai kaksi suoraan päin, kun oli erimielisyyksiä noista ponnistus paikoista. Jatkoimme sitten kokorataleikkaalla olevalle pystylle, jonka korkeus oli 40 cm.Oikeaan kierrokseen taas vähän vahvasti kylkiedellä ulos, mutta korjaantui. Isoilla hypyillä ja vähän pitkänä.

Sitten huikkasin kavereille, että hugo on hyvän tuntuinen ja että nostakaa este 4 kannattimille. Huulipyöreinä katsoivat, mutta kuuliaisesti nostivat. Tulimme vasempaan kierrokseen, joka on hugolle helpompi. Kiellettiin ensi yrityksellä. Otin enemmän vauhtia ja linjalla kohti estettä ratsastin eteen ja tein puolipidätteitä. Nyt Hugo hyppäsi siistin hypyn.  Tulimme kolmannen kerran ja kiellettiin. Sitten tulimme laukassa. Hugon liike tuntui niin kiellolta että lopetin ratsastamasta. Hugo kuitenkin hyppäsi ja minä en päässyt yhtään mukaan. Takamus ilmassa satulasta vähän eri aikaan. kuin pitäisi.

Sen hypyn jälkeen otettiin rento eteen alasloppu verryyttely. :)

<3

70 cm

70 cm

70 cm

93 cm

93 cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti