maanantai 28. heinäkuuta 2014

Takaisin kotiin

Olemme Hugon kanssa päässeet ehjin nahoin kotiin. Hugo viihtyi mahtavasti ja melkein säälitti viedä pikkuinen pois sieltä, mutta kyllä se Alangollakin viihtyy yhtä hyvin. Ainoa miinus bettyllä oli liika kuumuus ja lentokoneen kokoiset paarmat.

Lähdimme maanantaina noin klo 18 aikaan ja Hugo meni traileriin oikein kivasti. Hugo stressaantui vasta, kun laitettiin takapuomin kiinni. Hugo alkoi kuopia ja pyöritellä silmiään. Kun se oli katsonut trailerin läpi ja rauhoittunut löimme luukut kiini ja lahdimme kohti Jämsää. Matka meni hyvin Hugo ei pahemmin riehunut. Ainoa mitä herra teki oli se, kun pysähdyimme liikennevaloihin tai muihin vastaaviin alkoi hän kuopia. Saavuttuamme Jämsään Bettyn luokse otimme Hugon kuljetus suojat pois ja otime ulos autosta. Hugo oli hieman ihmeissään siitä mihin muut ystävät ovat kadonneet. Kävelytin Hugoa hieman ja se alkoi syödä vihreää. Laitoin Hugon kentälle ja Betty haki talliin teljetyn Koleran ulos. Kolera ja Hugo saivat haistella toisiaan aidan läpi, kun mitään konfliktia ei tullut, joten siirsimme pojat kentälle, jossa oli tilaa riekkua ja tutustua. Noh eiväthän ne mitään riekkuneet hetken haistelivat toisiaan ja alkoivat syömään vihreää. Päätimme sitten siirtää pulla ponit tarhaan, kun olin saanut tavarani talliin.

Teimme viikon aikana vaikka mitä, joten en muista mitä teimme minäkin päivänä, mutta nyt sitten sekavaa selitystä.

Käytiin uittamassa hevosia moneen kertaan koska oli kuuma ja paarmoja oli paljon ja viileä vesi teki hyvää puremille. Hugoa ei ole alangoilla ollessaan koskaan uinut, joten todella epätodennäköistä että on edellisisikään kodeissa uinut. Hugosta paljastui oikea vesipeto tai no herra uskaltautui veteen vasta, kun minä taapersin edellä ihan vain ettei vedessä ollut mitään tappaja mutantti haita. Siellä Hugo iloisena polski joka kerta. Hugo ui loppu viikosta kuin vanha tekijä. Hugo innostui välillä niin pahasti kun olimme syvemmällä vedessä että se laittoi takajalat koukkuun ja hyppäsi aika lailla pystyyn ja eteen päin, jonka jälkeen ui. Herralla ja minulla sekä Bettyllä ja Koleralla oli super hauskaa. Kyllä meillä sattui ja tapahtui, minulla on vasemmassa kädessä 2 mustelmaa ja raapaleita koleran hampaista, koska Hugo vähän oikoin uidessaan ja kolera ui suu auki. Hugo myös astui jalkani päälle vedessä ja siinä on mukavan kipeä mustelma. Hengissä selvittiin ja kaikki nauttivat.
Täähän on aika kivaa
Hugolla tuuppailtiin  kerran.  Hugo liikkui paljon paremmin kuin kotona aikoihin eli maiseman vaihto tehnyt hyvää. Ainoa miinus oli kenttän koko. Käynti ja ravi meni hienosti, mutta laukka ei oikein pyörinyt kentän koon vuoksi. Urheasti Hugo laukkasi, mutta kyllä huomasi ettei ollut normaalia pyörivää laukkaa. Hugo liikkui kanssani oikein kivasti, mutta oma istunta kuoli kasaan, koska panikoin pysyykö Hugo kulmissa pystyssä. Onneksi herra pysyi pystyssä.



Annoin Bettyn hypätä Hugolla ja Hugo ponkaisi upeasti 95 cm. Betty toimi oivana estepilottina ja ei häirinnyt Hugoa, vaikka Hugo teki normaalia enemmän erikoisia hyppyjä. Betty kehui Hugoa sen yrittelijäisyyden takia. Betty järkyttyi Hugon ravista. Betty myös ihmetteli Hugon hyppy tyyliä Hugo ponnisti etujaloilla ja etujalkojen ollessa esteen toisella puolella se ponkaisee takajaloilla. Itse en sitä selässä huomaa, koska olen liiankin tottunut. Betty hyppäsi yksittäistä estettä, jotta saatiin kartoitettua Hugon hyppy tyyliä ja muutenkin varmisteltiin sen pystyssä pysymistä.

Ai muka ei ollu poni yhtään innoissaan? :"D

Tota noin Hugon hypyt


Ja totta kai sain sitten hypätä Koleralla. Hypättiin 115 cm okseri ja mentiin 2 kertaa todella hyvin yli ja kerran Kolera veti jarrut pohjaan ja minä sitten tulin tyylikkäästi tolppien ja puomien sekaan. Hups! 

105 cm 
115 cm
Maastoiltiin myös paljon ja oli oikein mukava viikko.
Veljekset, kuin ilvekset

8 kommenttia:

  1. Kiva lukea teidän kesäreissusta :)
    Onko Kolera noin paljon Hugoa isompi, mitä tuossa alimmaisessa kuvassa on ero lautasten kohdalla, vai näyttääkö se vaan jostain syystä siltä?
    Hyvää kesän jatkoa :)

    VastaaPoista
  2. Kiva, jos tykkäät :) Ja tosiaan kolerabon Hugoa ainakin 10 cm korkeampi, kuva voi tosin korostaa hevosten koko eroa :) kiitoksia ja hyvää kesää sinullekkin :)

    VastaaPoista
  3. Oi ihana postaus!!! :3 oli varmasti makeeta, ainakin siltä näyttää! :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja juu oli halutaan Hugon kanssa takaisin, vaikka viihdymmekin myös Alangolla :)

      Poista
  4. Vau! Hugo on kyllä tosi hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos hugo on oikein hieno ja vielä kun saisi lihasmassaa niin volà täydellinen paketti.

      Poista
  5. haha hugo oli niiiin erilainen liikkeiltään :D et sitte kertonu ku hugo sukelteli siellä :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no juu niin on :D en viittiny kertoo, ku minimies vetää siel pohjassa :D

      Poista