tiistai 15. heinäkuuta 2014

Ostoksia ja hyppyjä ja video

Kävin tosiaan maanantaina ylöjärvellä ostamassa Hugolle erilaisia varusteita. Mukaan tarttui satulavyö,jalustimet,jalustinhihnat,suitset, kuolaimet ja satula.

Tässä on Hugon uusi satula. 17,5 tuumanen ja medium levyinen vihreällä kaarella.
Hugolla olen mennyt uuden satulan kanssa 2 kertaa. Ensimmäisen kerran ihan vaan kaikki askel lajit läpi ja ympyröitä. Herrassa oli virtaa ja se olisi vain halunnut paahtaa eteen päin, kuin höyryveturi.

Australian jalustimet. 
Tuntui todella kummalliselta ratsastaa näillä uusilla jalustimilla, koska tuo ulkoreuna on taivutettu niin se valui ja oli aivan vinossa.

145 cm pitkät jalustin hihnat. Todella kivan tuntuiset ja saan ne taerpeeksi lyhyiksi.

Oliivi kolmipala.  
Nämä ovat todella pehmeät ja mukavan oloiset kuolaimet. Kuvassa ne ovat käytön jälkeen hieman likaisen näköiset, koska kuolainten väri on niin vaalea. Nämä kuolaimet maistuvat omenalle ja Hugo maisteli niitä ja ilmeisesti hyvän makuisiksi totesi. Ensimmäisellä ratsastuskerralla Hugo oli hieman ihmeissään, kun kuolain oli pehmeä ja synteettisestä aineesta valmistettu. Aluksi Hugo ei tiennyt miten päin se olisi mennyt, kun kuolain oli edellisiin verrattuna erikoinen. Toisella kerralla se oli sujut kuolaimen kanssa ja homma toimi hyvin.
Hugo edustaa uusien suitsiensa kanssa "raskaan" harjoittelun jälkeen.
Maanantaina menin satulan kanssa tosiaan kakki askel lajit läpi, jotta saatiin selvitettyä luisuuko se käytössä minnekkään. Päätin seuraavana päivänä hypätä, jotta saataisiin varmuus, että satula ei lähde minnekkään pyörimään. Hugolla on ollut ikuisuus hyppylomaa, koska olen ollut rippileirillä ja Hugo jumiutui takajalan lihaksista ja se on riehunut Rosarin tarhassa, joten sitä ei ole ollut tarve liikuttaa. Tosin maanantaina jouduttiin Hugo laittamaan takaisin vanhaan tarhaan, koska se alkoi olla jo liian orimainen ja astui muitahevosia ja juoksi valtoimenaan ja kerran jopa karkasi portista jne. Nyt Hugo on taas lämminveristen tarhassa ja kaikki hyvin. 

Takaisin asiaan. Hyppäsin Hugollä 1 kannattimien korkuista pystyä tai no kavalettia. En hypännyt isomaa sen takia että hyppylomaa on usempiviikko ja selässä uusi satula ja hevosessa hölmöläis energiaa. 

Hypyt luonnistu hyvin muutamaan otteeseen joutui tuuppaamaan esteelle, koska meinattiin tulla huonoo paikkaan ja vauhti oli loppua kokonaan. Hugo ei kieltänyt kertaakkan ja nautti menosta. välillä se innostui liiaksikin ja lähti vähän liiankin reippaasti ravia eteenpäin, kun koneisto oli vertynyt ja hevonen hieman kuumui. Muutaman kerran tuli laukan nosto, muutama laukka askel, pään mossaus, vauhdin hiipuminen ja omituinen hyppy. pääsääntöisesti meni oikein mallikkaasti ja olen ylpeä hevosesta, kun nosti oikean laukan todella kuuliaisesti minun sähläilystä huolimatta.
Mukaan mahtui muutama tälläinen hyppy, jossa kuski ja hevonen ovat aivan pihalla :D
loppuun vielä video, jos et nää videota niin videon näkee myös täältä .

8 kommenttia:

  1. Ihana postaus ja mukava video, ja mahtava satula!! Tosi komeat varusteet herralla nyt.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos ja kiitos :D Jep niin on :D Toivottavasti sailyvät pitkään hyvinä :)

      Poista
  2. Tää on ihan sikakiva blogi! Oon tätä nyt jonkuaikaa seuraillu ja oli pakko liittyä! :) Tuo sun ja Hugon meno näyttää tosi kivalle ja Hugokin on kyllä vaan niin hieno :) Mikä satula tuo on ja mistä? Samaa kysyisin vyöstä :) Vaikuttiko nuo kuolaimet Hugoon mitenkään erityisesti(omalle miettinyt niitä)?

    http://mystimani.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos jos tykkäät. Tämä blogin pito on mukava harrastus, joten toivottavasti välittyy :) Ja kiitos paljon on vielä reenattavaa, mutta näyttää se paremmalle, kuin aikaisemmin. Tuo satula on Claridge House merkkinen yleissatula ja minunmielestäni estepainotteinen sellainen ja hööksiltä ostettu. Satulavyö on myös hööksiltä ja se on merkiltään Equi-Guard. Siinä ei ole kummassakaan päässä joustoa ja materiaali on sympatexia. Ja Hugon noi kuolaimet vaikutti aika paljon. Se on todella herkkä suustaan, joten ajattelin tuon olevan sille mukava. Se on todella levoton suustaan, eli koko ajan leikkii kuolaimella ja pureskelee niitä. Tuon kanssa se ei ollut niin levoton vaan rauhoittui suustaan ja lopetti pää taivaissa kulkemisen(lukuun ottamatta kuumemisen aikana :D ) ja se asettui noiden kanssa tosi kivasti paitsi kun innostui. Hugolla on myös ollut tapana lähteä ravissa lykkäämään pää suoraan eteen ja kulkemaan sillätavoin, en tiedä oliko kuolaimien,satulan vai suitsien ansiota, mutta ei tehnyt sitä kun vasta vähän väsähtäneenä.Pidätteet meni todella hyvin läpi ja hugokin tykkäsi kuolaimista. Ekallakerralla se oli hieman sahläystä, kun oli omituisen makuinen kuolain suussa ja uusi satula, mutta rauhottui nopeasti. Eli suosittelen varsinkin jos on herkkä suuinen ja ehkä vähän levoton suustaan. Hugolla ainakin auttoi :)

      Poista
  3. Kauheen omituinen laukka.. Koko hevonen hölskyy epämääräisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hugo ei kyllä laukkaa tässä edes kunnon laukkaa jos et huomannut! yleensä laukkaa paljon paremmin. Kaikilla hevosilla on huonoja päiviä, jolloin laukkaaminen tai muukaan työn teko ei kiinnosta.

      Poista
    2. Aivan normaalia ex-ravurin nelitahtista laukkaa :)

      Poista
    3. Hugo ei ole ex ravuri ;) ja siis sillä on välillä tuollaisia että se vaan räpiköi, kun esteet on niin pieniä ettei jaksa keskittyä :DD

      Poista