keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Hugon uusi kaveri

Tallille saapui uusi poni nimeltä Arsen tuttavallisemmin Aksu. Aksu on eestinhevonen ja säkää noin 140 cm. Aksu on tuotu muutama viikko sitten Virosta. se on asunut noin 2 viikkoa Suomessa ennen kuin ystäväni Iida perheineen osti Aksun. Aksu on 7 vuotias ja se on super kiltti oikea enkeli.
Arsen "aksu"
Aksu asettautui Rosarin tarhaan. Aksu sai tutustua uusiin tarhakavereihinsa kentän reunalta vähän haistellen ja sen jälkeen se pääsi tarhaan. Rosar ja muut näyttivät sille kaapin paikan, mutta Flurry ei pärjännyt Aksulle vaan jäi taas lauman pohjimmaiseksi.
Ketä nuo pyöreät ponit oikeen on? 
Ehei ei tämä postaus kerro pelkästään Aksusta vaan myös Hugosta. Aksu tuli Sunnuntai iltapäivänä ja Hugo vaihtoi tarhaa keskiviikkona. Hugo siirrettiin Lämppäreiden tarhasta rosarin tarhaan. Syy oli se että Dakota potki Hugoa ja puri pikkuista jatkuvasti. Hugo asuu Rosarin tarhassa, jos mitään ihmeellistä ei satu ja sen maha pysyy hyvänä, kun vaihdettiin vapaasta heinästä tuohon rajoitettuun heinään.

Teimme niin, että Hugo sai kentällä tutustua vähän Aksuun. Noh ne tulivat todella hienosti toimeen ja alkoivat syödä vihreää vieretysten ilman mitään kähinää.

Seuraavaksi laitoimmekin Hugon Rosarin tarhaan. Rosar ei aluksi edes huomannut hugoa, kun Hugo hiippaili pitkin tarhaa tutkien pohjaa ja maastonvaihteluja. Lopulta Rosar huomasi Hugon, mutta ei lähtenyt hyökkäämään vaan pällisteli aidan vierellä. 

Hugo teki aloitteen ja lähti tervehtimään Rebellaa ja Rosar tuli heti perässä. Noh siinä sitten hieman keskusteltiin, että kuka on pomo ja missä järjestyksessä on tämä arvo. Noh Rosar yritti heti laittaa tulokkaan välittömästi ruotuun, mutta Hugo laittoikin vastaan. Rosar yritti pukittaa päin, mutta hugoon Rosar ei osunut. Hugo antoi samalla mitalla takaisin, mutta osui Rosaria takamuksen päälle. Rosar hieman hämmentyi ja meni miettimään, että mitä juuri oli tapahtunut. Noh Rebella koitti urheasti Hugoa pomottaa ja alistaa, mutta Hugopa väisti rebellan pukki/potku yhdistelmän ja alkoi jahtaamaan Rebellaa. Siinä viisi minuutti hölkäten jahdattuaan Hugo päätti rebellan olla kävi tervehtimässä Aksua ja tutustui tarhaan.

Sitten koittikin ruoka-aika ja Aksu sai omat heinänsä portin viereen ja Hugo myös.  Hugo otti heinäkasastaan suullisen ja lähti paikkaan jossa oli Rebellan,Rosarin ja Flurryn heinät. Rosar ei Hugolle irvistellyt vaan keskittyi syömiseen. Hugo käveli määrä tietoisesti Rebellan heinien luo ja alkoi syödä niitä rebellan kanssa yhdessä. On erittäin harvinaista, että rebella antaa jonkun syödä heiniään, yleensä se ei päästä ketään lähellekkään.

Kun heinät oli syöty jatkui pienoinen arvojärjestyksen selvittely, johon Aksu ei osallistunut millään lailla. Flurry yritti nousta järjestyksessä ylös päin, muttei kyllä onnistunut siinä. Ennen Hugon taraan laskua tarhan järjestys oli seuraava: Rosar,Rebella,Aksu,Flurry. Nyt Hugo yrittää päästä Rebellan paikalle tuossa järjestyksessä. Ihan rauhassa jäivät tuonne pällistelemään toisiaan, joten mitään hätää ei pitäisi kenelläkään olla. 
"Mä oon sun suojakilpenäsi, ei tarvii pelätä"

"Tässä on mun uusi ystävä Aksu"

"Kukkuu kaikille"

"Kukkulan kuningas" 
"Tästä saat sinä tonninen katujyrä!"

"Enkö ookki hieno kouluhevonen"

"Mä kyllä niin tykkään susta pikkuveli <3 "

" Me ollaan kaveruksia <3 "

" Eikö minulla olekkin suloiset ilmeet? "

2 kommenttia:

  1. Ihana hevonen ♥ Tykkäsin postauksesta :) Kävisitkö tsekkaa mun uuden hevos/lifestyle blogin? :)

    Dreamingssss.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiios hän on. Ja ihanaa, kun pidit ja voin käydä kurkkaamassa :)

      Poista