keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Pomppu fiilis ja paljon kuvia

Hypäsin lauantaina Hugolla ja Aino Rebellalla.
      Varryyttelimme puomeilla. Tehtävä oli yksin kertaisesti kolme puomia peräkkäin ja tulin taas siihen tulokseen, että ravipuomit eivät ole minun ja Hugon juttu. Takajalkojen järjestely ravissa puomeilla ei ole ihan Hugon ominta alaa, mutta ravissa esteiden hyppääminen ei tuota minkään laista ongelmaa.

      Hyppäsin yksittäistä pystyä, jotta saataisiin ponnistuspaikat paremmiksi ennen kuin alamme hyppäämään isompa rataa. Hugo hyppäsi todella kivasti ja hyppäsimme korkeimillaan 3 eli noin 60 cm ja olemme nyt pohjan parannuttua alkaneet hyppämään varovaisesti ettei tule takapakkia. Hugo hyppäsi todella hienosti ja olen vielä kerran super tyytyväinen.
      Koska pohja on ollut huono, en ole hugolla hypännyt muuta, kuin ihan pikkuista 40 cm korkeaa. Tästä syystä annoin Hugolle 60 cm korkeilla esteillä paljon tilaa ohjista ja näin se sai itse hakea kaulallaan sopivaa tasapainoa ja pois suljin sen mahdollisuuden että nyppäisisin ohjista. Se on molemmille mukavampi saadaa hyviä hyppyjä. Hugo on kuitenkin suhteellisen vähän hypätty hevonen ja ikää vasta 8 niin tehdään pohja työ rauhassa ja sitten aletaan parantelemaan. Tietysti minun tarvitsi totutella hugon hyppytyyliin joka on siinä mielessä oma laatuinen, että se nostaa takajalat korkeamalle kuin etuset ja ero on siis kuulema ihan huomattava ja se tuntuu ratsastajalle.
Nämä pikku kavaletit menivä aivan totaalliseksi sähellykseksi.

Kun este nousi vähän niin alkoi se sähellys vähentyä, mutta kun laitat kaksi sähläriä yhteen niin on aina pientä sähellystä olemassa :D

Hieno poika ja tiedän järkyttävät virheeni, mutta tekemällä oppii.

60 cm ja komea poika.
Aino uskaltautui myös Hugon selkään toista kertaa koskaan ja ihan hyvin se sujui.

Menin vielä Ainon jälkeen Hugon selkään ja hyppäsin muutaman kerran okserin. okserilla oli korkeutta säälittävät 40 cm, mutta okseri se kuitenkin oli. Hugo onnistui ensimmäisellä kerralla hyppäämään takapuomin päälle ja puomit ja tolpat saivat kyytiä. Lopulta homma sujui oikein mallikkaasti.
Korvat tötteröllä, jos sieltä löytyisi lisää moisia ihanuuksia.

Ilmavara pitää olla aina ja kuskilla pitää olla varpaat aina noin mahtavasti ulos päin :"D


Super mies <3

Kuka tämä pieni ja valkoinen poni oikein on?
      Hugo pääsi myös pesulle ja se tyytyväisenä seisoskeli, kun hierottiin shamppoota Hennan kanssa sen karvoihin.
      Tarhaan päästyään mokoma meni heti piehtaroimaan tyytyväisenä ja pesun tuoma kaunis kiilto katosi välittömästi. 
Ja kyseessä on siis ihan hevonen eikä laama :D
      Aino hyppäsi rebellalla pientä linjaa ja korkeutta linjalla oli toisella esteellä noin 20 cm ja toisella 40-45 cm. Ainolla ja rebellalla meni oikein hienosti. Rebella oli aluksi todella tahmea se ei olisi oikein millään tahtonut ravata, koska lämpötila oli noin +15 celsiusta. Lopulta poni alkoi liikkumaan ja Ainon ja rebellan työskentewly näytti oikein mallikkaalta. Rebella nosti laukat hienosti molempiin suuntiin, mutta oikeaan kierrokseen se nosti pääasiassa väärää laukkaa. 


Kameranainen osasi ottaa kuvan täydelliseen aikaan :DD

10 kommenttia:

  1. Kiva postaus ;) me käytiin lauantaina etelä suomessa ja mittari näytti + 19 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siel oli kyllä ihan karmivan kuuma, mutta kivempi sekin kun -20 astetta. :)

      Poista
  2. Hugo sai tiistaina vähän käytöskuolua :D

    VastaaPoista
  3. Kun sinne tuli joku huippuratsastaja joka vähän koulutti Hugoa maastakäsin ja selästä käynnissä. :D Vähän riehu :DD

    VastaaPoista
  4. Tosiaan, Suvi kävi kokeilemassa Hugoa ja Flurrya maastakäsin ja Hugolla hetken ratsasti, totesi että molemmat tarvitsevat käytöskoulua paljon :-) mutta ei Hugo kylläkään mitään riehunut, hieman protestoi kun pitikin totella mutta se oli täysin normaali reaktio.

    VastaaPoista
  5. Kiinnitä jatkossa huomiota enemmän käsiin ja jalkoihin. Myöhää enemmän äläkä ole noin jännittnyt selässä. Ja jalat valahtaa aika pahasti taakse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tietoinen virheistäni. Ja tuo myötäys on päin prinkkalaa ja tiedän sen, mutta yleensä se on parempi ja pienillä esteillä ei tarvitse maata kaulalla. Olemme hugon kanssa aika monesti erimieltä paikoista, joten en aina ole ihan mukana hypyissä. ja myönnän jännittäneeni noita hyppyjä, koska hevosella ei ole yli puoleen vuoteen hypätty 40 cm isompaa. Ja jalka on takana tiedostan sen, mutta se ei Hugolle aiheuta millään tavalla kipua.

      Poista
    2. Virheistähän oppii. :) Noora varmasti osaa pyytää neuvoja asentoonsa, jos tarvitsee. On myös hankala neuvoa, jos ei tiedä miten kyseistä hevosta kuuluu ratsastaa. Kuvista huomaa, että Hugo hyppää kaukaa jolloin on myös hankalampi huolehtia asennostaan.

      Poista