sunnuntai 20. elokuuta 2017

Ja taas otettiin vähän kärry höntsääKävimme äitini kanssa ajamassa ja tosiaan näätte miten itse valjastan. Tapoja on monia ja tässä on minun tapani eivätkä kärryt ole vielä kertaakaan pudonneet.

Ajan Hugolla tosiaan suoralla kumikuolaimella koska se sopii sille hyvin ajoon, mutta ratsastaessa se vastustelee esimerkiksi taivutuksia edestä. Pidän Hugolla myös suojia jokajalassa ja putseja edessä, koska ikävää jälkeä tulee jos innostuessaan kolhaisee. Suitsituksessa ei nyt sinänsä mitään outoa ole eikä oikeen missään muussakaan. Meillä on kärryinä tosiaan painavat autonrengas kärryt ja ne painavat valehtelematta kuin synti. Hevosellehan se ei ole paino eikä mikään mutta kyllä välillä noita kärryjä paikalleen laittaessa tulee hiki.

Ajaessa Hugo on mielettömän mukava. Se ei paina kädelle,hötkyile,hypi pystyyn tai sätki. Voi olla että herra H on ollut liian lepposa maisemien katselija radoille. Sen kääntäminen on myös helppoa nimittäin sen saa kääntymään pienessäkin tilassa sotalaiva kärryjen kanssa.

Ajelu on siis hyvin leppoisaa touhua kun hevonen mennä hölköttelee pitkin poikin.Samoin seki, että hra h on kiva ajaa myös porukassa on iso plussa vaikkakin se hieman kierroksissa onkin.

Laukka herkkähän Nakki on ja se sille suotakoon, mutta kun se sen laukkansa ottaa niin olisi raveissa kyllä hylätty siihen.2 kommenttia:

 1. Kärrillä ajo on kyllä sika kivaa! Hieno Hugo :)

  VastaaPoista
 2. Jeps jeps, lennokasta menoa kärryjen kera taas kertaalleen.
  Oli mielenkiintoista nähdä videoltasi, miten monta erilaista virittelyä on tehtävä, ennenkuin kärryllä voi lähteä metriäkään.
  Näppärästi homma näytti sinulta Noora käyvän ja Huugo niin tyynenä seuraili.
  Taitaapi tietää, että kohta päästää paanalle.
  Kiva postaus.

  VastaaPoista