maanantai 4. heinäkuuta 2016

Rataa vaihtelun vuoksi

Meillä on ollut saman tyyppisia treenejä viikosta toiseen ja ei ole oikien mistä kirjoittaa kuvia on, mutta pitä kerrot siitä kun tete vähän ympyrä työskentelyä?

Viime kerralla kuitenkin hyppäsimme. pieniä esteitä, mutta rata mikä rata. Uusi kuolain on ollut todella hyvä hypätessä, sillä Hugo reagoi käteen toivotulla tavalla. Purista käsiä nyrkkiin se hidastaa laukkaa. Eli kyseessä on pienet avut, joihin se ei reagoi liian rajusti. En tiedä onko tämä vain jotain ohimenevää, mutta tähän mennessä toiminut hyvin.

Lämmitelimme ensin ravissa ja laukassa huolehtien että meillä on etenevä hevonen. Kisoissa olen huomannut, että Hugo on saatava todella eteneväksi tai homma  hajoaa käsiin. Lämmittelyn jälkeen hevoselle tarjottiin vettä ja sen annettiin kävellä. Verrttely hypyt menivät niin ja näin vaikka hevonen hyppäsi ihan ok hyvin se oli aavistuksen laiskatunee lämpötilasta.  Veryyttely hyppy okserille meni yhtä kieltoa lukuun ottamatta hyvin.
Ensimmänen rata alkoi okserilla josta kokorata leikkaalle ja sen perään linja. Okserille oli paljon ongelmia, mutta ne johtuivat hevosen valtavasta imusta esteelle ja ratsastaja ratkaisi tilanteen tavalla ota->ota->ota-> heitä paketti pois. lopetin tukemisen juuri ennen ponnistus paikkaa ja siitä seurasi kummalisa hyppyjä. Laskeutuminen ristilaukalle Hevonen raviaskeleen kautta putaaseen oikeaan laukkaan. Ulko-ohjan tuella ja jalalla kääntäen seuraavalle esteelle. Esteen yli ilman ongelmia vasemmalle ja seuraavalle esteelle ongelmitta mutta liian lujaa ja en saanut hevosta kiinni niin nopeasti kuin oli tarkoitus ja toinen est linjalta tuli liian äkkiä. tuloksena oli että Hugo otti puomin alas.Seuraavalla kerralla istuin hiljaa lähestyessämme okseria en tukenut jalalla tai ottanut hevosta lyhyeksi. Tuloksena oli ponnistus askeleen liian aikaisin. Ehdin selässä vain miettiä, kuinka hevonen rysähtää okserin sisään ja kaatuu taittaen niskansa. Hevonen kuitenkin yllätti positiivisesti ja pääsi yli esteestä kolauttamatta puomiin. Ei voinut kuin huokaista helpotuksesta.  Matka jatkui seuraavalle esteelle taas risti laukassa ja vaihdettiin laukka ja ylitettiin hieman öysästi, mutta puomia ottamatta. Linjalle tultiin hieman liina pitkänä joka johti siihen että toiselle esteelle käännös oli tiukka.Seuraavalla toistolla otin hevosta lyhyeksi kaarteessa ja otin päätä ylös ja painoa takajaloille. Okserille tullessa lähdinkin sitten vain tuuppaamaan. Hevonen meni kiltisti yli eikä ollut kummempia ongelmia. Ristilaukalta vaihto myötä laukaksi ja kohti uutta estettä. Kaarre meni istuessa ja odottaessa, mutta suoristuksen jälkeen vaan tuuppasin eteen... huoh voisin taas todeta mutta hevonen meni ihan iloisesti eteenpäin. Linjalle otin lyhyttä laukkaa ja muistin johtavan ohjan. ja meni heti paremmin. Hevonen ohjautui linjalle hyvin ja pysyi suht rauhallisena.

Muutettiin esteiden hyppy järjestystä ja aloitettiin linjalla oikeaan kierrokseen. Linjan ensimmäisellä osalla otettiin hieman iso hyppy ja meinattiin mennä toisesta osasta ohi. Seuraavaksi otimme kokorata leikkaalta pystyn, jolle ei ollut mitään ongelmia. Sen jälkeen teimme tiukan tien linjalle ja nyt saimme sopivan kokoisen hypyn ja saatiin hyvä tie. Tie myös okserille sujui hyvin. Okserille hypättiin tosin hieman vauhdikkaasti, mutta se kuuluu asiaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti