maanantai 29. helmikuuta 2016

Sunnuntain äidin rääkki

Sunnuntaina oli äidin vuoro joutaa köpöttelemään kentälle. Äiti väittää ettei ole teknisesti osaava ratsastaja, mutta kun hänelle kertoo että tästä kulmasta tähän ja näin niin menee todella hyvin.

Äidin tehtävä käynnissä oli olla pääty-ympyrällä ja saada Hugo myötäämään niskasta ja asettumaan sisään. Alkuun äidille tehtävän hahmottaminen oli haastavaa, mutta pian alkoi valjeta mitä siellä pitää tehdä. Hugo punki rumasti sisäpohjetta vastaan, joten sitä korjattiin ja kun Hugo suostui molempiin suuntiin kulkemaan nätisti siiryttiin ravi tehtävään.

Tehtävänä oli rata leveys suuntaan leikkaa( en tiedä onko kukaan muu tälläistä termiä kuullut) Tehtävä tultiin alussa niin, että lävistäjä suoritettiin käynnissä ja muuten ravaten. Suurin ongelma oli saada hevonen kulkemaan suorassa. Kun tehtävä sujui näin siiryttiin tekemään koko tehtävää ravissa. Alkuunsa lävistäjälle tultiin hitusen reippaassa tahdissa. Homma alkoi rauhoittumaan ja Hugo pysyi suht suorassa ja taipui hyvin.

Seuraavaksi pyysin äitiä jatkamaan ravissa ja tekemään koko rata leikkaat niin, että niistä muodotuu kahdeksikko. Tässä hommassa ei tarvinnut laisinkaan neuvoa, koska homma sujui moitteetta. Äiti otti muutaman kierroksen laukkaa kumpaankin suuntaan..

Seuraava tehtävä oli pituuslävistäjälle->keskelle 3 asekelta käyntiä->oikealle->pitkäsivu laukkaa->ravia->lävistäjälle-> keskelle 3 askelta käyntiä->vasemmalle->pitkä sivu laukkaa ->raviin->lävistäjälle
tätä jatkettiin tovi. Käynnistä raviin siirtyessä Hugo tarjosi laukkaa, mutta äiti sai hyvin pidettyä. Alkuun siirtymiset olivat aika nopeita ja rauhaa ei näkynyt, mutta molempien sisäistässä tehtävän alkoi sujua. Hevonen rauhoittui eikä touhottanut yhtä pahasti.

Tehtävää vaikeuttaakseni vaihdoin tehtävää siten että, kuvio pysyi samana, mutta tehtävää suoritettiin ravissa lukuun ottamatta lävistäjän laukkaa. Hommaa vaikeutettiin vielä siten, että jos lävistäjälle saavuttiin oikeassa kierroksessa nostettiin oikea laukka ja jos vasemmalta niin vasenta. Homma meni harvinaisen hyvin. oikean laukan kanssa oli tekemistä, mutta se löytyi pikku hiljaa. Pitkien sivujen ongelma oli, että Hugon mielestä tässä täytyy saada laukata, kun äskönkin laukattiin. Äiti piti hyvin hermonsa ja sai hevosen lopettamaan ylimääräisen nostelun.


Itse kävin selässä ottamassa vielä hiukan laukkaa, jonka jälkeen äiti meni tekemään loppuverryyttelyn maastoon


1 kommentti: