maanantai 8. kesäkuuta 2015

Tyyli on vapaa kunhan yli pääsee

Kameramiehenä tai tässä tapauksessa naisena toimi oma äitini. Tulevaisuuden suunnitelmaa pitäen(jota en paljasta ennen kun se todella toteutuu ;) ) hypättiin vähän rataa.  

Hyppäsimme rataa erilaisilla järjestyksillä. Ensimmäinen oli sininen,punainen, vihreä ja esteet 40 cm. Oikeassa kierroksessa Hugo tuli aika lujaa tuolle siniselle. Hyppy oli matala ja hevonen oli pitkä. Hevonen halusi oikoa punaiselle. Tulimme lapaedellä, mutta sain Hugon suoraksi ennen estettä. Hyppy oli hieman iso ja hugo tahtoi kääntyä saman tien. Se ei sovi alkuunkaan vaan pyrin ratsastamaan ja katseella ohjaamaan että jatkamme suoraan. alku oli hituisen kehno. Hugo oikaisi saman tien. otimmesaman radan uudestaan ja paremmalla menestyksellä. Ongelma kohdat saatiin korjattua ihan hyvin. 

Seuraava rata olikin sininen,vihreä, punainen. Esteet vieläkin 40 cm. Sinisellle Hugo kyseli että ollanko menossa, mutta yli mentiin. Hugo oli oikein innoissaan ja kun käänsin vihreälle otti hevonen innoissaan hieman vauhtia. Hyppy oli alamäkeen, mutta hevonen selvitti sen hyvin. Käännyimme vielä punaiselle ja sille tuli hyvä hypy ja päästiin kohtalaisen hyvin yli.

Sitten nostettiin esteet 70 cm. Rata oli sama, mutta esteet korkeampia. Siniselle Hugo vähän kyseli että mennäänkö ja yli meni. Kaartaessa kohti vihreää hugo innostui ja otti taas reippaasti vauhtia. Se kyttäili estettä, koska se oli alamäkeen. Hugo hyppäsi ja alas tulo tuintui kestävän ikuisuuden. Selvittiin esteestä kuitenkin hyvin ja mentiin punaiselle. Hugo alkoi painaa kaarteessa ulos ja en saanut sitä korjattua. tulimme uudestaan ja sain korjattua. ison hypyn se otti, mutta selvisimme hyvin. 

Otimme vielä muutamaan kertaan radan, jossa esteet hypättiin järjestyksessä vihreä, sininen,punainen,vihreä,sininen. Ja muutamaa kieltoa lukuun ottamatta onnistuneet radat.

Olin kaikin puolin tyytyväinen hevosen suoritukseen ja ratsastettavuuteen. Kiellot tulevat kyllä satulan päältä, koska mietin meneekö se vai eikö. 
3 kommenttia:

 1. Käytkö Hugolla valmennuksissa? :)

  VastaaPoista
 2. Käytkö Hugolla valmennuksissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei käydä. Tarkoitus olisi mahdollisesti jossaki vaiheessa käydä. 😊

   Poista