torstai 19. helmikuuta 2015

Hugon liikunta ja ruokinta

Nämä liikutukset riippuvat pohjien kunnosta. jos on kovaa niin voi olla että käydään vain kävelemässä. Jos Tiet jäässä niin ollaan kentällä.

Hugo saa iltaisin 1 l prixiä, biotinia 10g ja ADE-vitamiinia 20g. Miksi Hugo saa prixiä? Selituys sille on se että sen virtataso pysyy hyvänä ja että sille saa syötettyä biotinin. Biotinia saa, jotta harja kasvaisi hyvin.

Mitenkäs te ruokitte hevosianne? 

4 kommenttia:

 1. Meillä Santtu saa työpäivä aamuina kauraa n.0,5l ja normaali ruokavalio on 2dl prixiä ja 5g biotiinia iltaisin plus sitten mineraalia kämmenellisen silloin tällöin.
  Kauraa kasvattajan mieliksi, prixistä saa kaiken tarvittavan ja biotiinia kavioihin ja harjan kasvuun. Mineraalia sitten sillointällöin kun ei ole mineraalikiveä karsinassa mikä toisilla hevosilla tallissa on. Heinää niinpaljon kun nassu vetää. :)
  Mielessä kokeilla myös jotakin erillisä vitamiinilisiä kun on karva huonohkossa kunnossa, tai siis että joskus on ollut kuitenkin parempi karva kun nykyään. :)

  VastaaPoista
 2. Meillä Topi saa 3dl kauraa, ½dl chia-siemeniä, suolaa, MSM-jauhetta, W-kivennäistä, rautaa, vitamiinia ja elektrolyyttiä :)

  VastaaPoista
 3. Lätty saa n.11kg esikuivattu, kauraa liikunnan mukaan kourallisesta reiluun litraan+chevinal plus, biominerasl, msm, ruususuola, öljy, ruusunmarja, voikukka ja nokkonen. Ja Lätty liikkuu 7krt/vko joista noin 4krt kevyemmin, muutenkin ihan mummelin tahtiin jo mennään, välillä vaan kävellään viikko ja välillä tehdään intervallia :-)

  VastaaPoista