tiistai 12. joulukuuta 2017

Iloista joulun odotusta

Nyt on otettu pakolliset joulukuvatkin hra H:sta ja nyt odotellaan jouluaattoa. Hugo on voinut ihan hyvin ja muutenkin ollut virkeä. Se sai uuden tarhakaverin, joka on isokokoinen tamma (170?). Tallinomistaja kertoi, että samaan tarhaan laittaessa Nakki oli juossut iloisena "jee jee kaveri" asenteella. Sitten tamma olikin vetänyt korvat niskaan ja näyttänyt hampaita ja Hra H oli merkitsevästi katsonut tallin pitäjää, että vaihtavat tamman ja pikkuvarsan paikat nyt ja äkkiä. Onneksi ne ovat vähän rauhoittuneet jo ja nakki tyytyy olemaan se siirtyvä osapuoli, mutta näin se menee, että nainen määrää.

Nakki on hölkännyt liinassa ja sille on opetettu kumartamista, siirtymistä ja ylipäätään venytelty sekä päätä takapuoleen kuin jalkoja käsissä pitäen. Kumartaminen on sen suosikki juttuja ehdottomasti. Nyt uusin harjoittelun kohde on ylähuulen nostaminen, joka on alkanut sujua jo ihan hyvin. Hätäinen ja ahne se on, mutta kaikki aikanaan.
Nakin kanssa on myös tehty vähän ratsastusjuttuja, kun lunta ei vielä ollut maassa. Lumiaikaan liikkuminen tapahtuu ainoastaan neljällä hokilla ja tilsakumeilla meillä! Yksi talvi, kun nakki kaatui korkkareiden takia oli viimenen niitti. Nyt varotaan ja odotellaan niitä, ettei petollinen suojalumi tarraa.


Hevonen on rentoutunut ja se tulee avuille paljon paremmin ja nopeammin ja muutenkin sen kanssa on ilotyuöskennellä. Alkuraveissa se tuntuu usein pitkältä ja raskaalta, mutta ensimmäisten laukkojen jälkeen se alkaa hieman nippuuntua ja homma sujua paremmin.
Laukassa se jo rentoutuu ja tehdään pikku pätkiä säilyttääkseemme tahdin,tasapainon,asetuksen ja laukan laadun. Pikkuhiljaa hyvä tulee ja juoksutukseen kokeillaan sivuohjia, koska Nakki kulkee pää ylös ja ulospäin, joten mietin joskos niistä olisi löysällä hieman apua :)

4 kommenttia:

 1. hyvältä näyttää :o <3
  hmm kelläköhän Huigi kaatui tilsakumien kaa hmmmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellanen pikku vahinko. Millos tuut uudestaa koettaan :P

   Poista
 2. Onpa teillä pirtsakkaa touhua. HIENOA !
  Huugon joulumyssy on ihana.
  Rentoa menoa jatkossakin teitille !

  VastaaPoista
 3. Hienolta näyttää, Noora! Äläkä piittaa anonyymeista höpisijöistä, itse olet rohkea ja kirjoitat omalla nimelläsi. Kaikkea hyvää sinulle ja ihanalle Hugolle!

  VastaaPoista