maanantai 12. kesäkuuta 2017

Tämän kokoisena ratsastaminen

Yllä olevan kuvan julkaisin facebookin ratsastajat ryhmässä ja kysyin uteliaisuuttani mielipidettä meidän menosta. Tuloksena oli n 100 kommenttia, joista 20 koski ratsastusta ja loput minun painoani. Tähän kuvaankin mommentoitiin esimerkiksi, että hevonen näyttää nöyrältä ja yrittävää parhaansa ratsastajasta huolimatta.

Painoa voi kertyä syystä taikka toisesta. Minun tapauksessa masennuslääkityksestä ja ahdistukseen syömisestä. Hevonen ei minun mielestäni näytä kärsivältä ja tuskin kuolee, jos tällänen pulla käy höntsäämässä tunnin päivässä.
Tottakai itsensä altistaa kritiikille, kun julkaisee itsestään kuvia sosiaalisessa mediassa. Yksikin kommentoija totesi, että jos haluaa olla hyväratsastaja niin ruokavalion muutos. En tiedä voiko koskaan painosta huomauttaa asiallisesti. Tarkoitukseni ei ole loukata, MUTTA.Ja kuvitteleeko joku oikeasti, että esimerkiksi koen että olevani normaalipainoinen? Ei tässä koossa se jää huomaamatta varsinkaan, kun kroppa arpeutuu,ihmiset tuijottavat ja äiti muistuttaa asiasta.

Silti pahinta oloa ei aiheuta se, että kommentoidaan negatiivisesti. Pahinta on se mieleen hiipivä ajatus siitä, ettenkö voi painoni takia kivuta enää oman hevoseni selkään. Hugolla nyt ei ole jalka eikä selkä tai muitakaan vaivoja, eikä se ole kärsivältä tuntunut. Mutta herkkä mieli antaa tilaa pahoille ajatuksille.
Täytyy harkita kärryjen ostoa ja jatkaa Hugon opettamista kulkemaan liinassa.
 Tänään harjoiteltiin liinassa juoksemista. Käynti sujuu jo hyvin ravi menee vielä talutus taktiikalla.

26 kommenttia:

 1. Siis et todellakaan mun mielestä ole mikään ylipainoinen. En oo päivääkään uskonu painoindeksiin tai mihkään vaa'an tuijotteluun. Kyllähän massakkaammallakin ihmisellä voi olla ne keskivartalon syvät lihakset jopa paremmassakin kunnossa kun 45kiloisella ihmisellä. Mulla itelläni on niin paljon enemmän massaa kun vaikka sulla, eikä munkaan hevosen kärsi, vaikka välillä pomppisinkin kyydissä. Kyllä ihmiset on ilkeitä, älä välitä noista kommenteista! Et oo mitenkään tilivelvollinen selittelemään esim. mistä sun paino johtuus, se ei kuulu muille, eikä kenenkään pitäisi edes harkita kysyvänsä.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän sä nyt ylioainoinen olet, mutta et mikään 500 kilonen sotanorsu minkä alle lahoais kylmäverisetkin. Mutta fakta on se että helpompaahan olisi varmasti jos painaisi vähemmän, ja saisi poissulkea vaihtoehdon että tulisi jalkavaivoja tai selkävaivoja ratsastajan painon vuoksi. Mutta tätä en tarkoita negatiivisesti, komea hevonen sulla ja osaat sitä ratsastaa.

  VastaaPoista
 3. Katoin kanssa ittekkin sitä sun julkaisua facessa. Ei ollu kyllä yhtään asiallista käytöstä ihmisiltä. En ymmärrä miten paino liittyy kehonhallintaan millään tavalla, jokainen on omanlainen, erilainen. Btw tykkään noista kuvista ihan himona! Tosi kivannäköstä menoa teillä <3

  VastaaPoista
 4. En kyllä ymmärrä tuommoisia ihmisiä jotka lähtevät kommentoimaan ratsastajan painosta yhtään mitään. Jokaisen ihmisen ruumiinpaino on henkilökohtainen asia, mutta jotkut eivät ymmärrä jos paino on lääkityksen kautta aiheutunutta tai sairauksista johtuvaa. Joillakin ihmisillä naama kukkii lääkitysten takia ja sentakia tullaan sanomaan, että pese naamas tai huolehdi siitä. Ei. Nämä on henkilökohtaisia asioita.
  Olet terve nuori ihminen jolla on todella tyytyväinen hevonen. Tunnen monia ihmisiä jotka joutuvat kärsimään ilkeistä kommenteista sekä katseista ulkomuotonsa takia mikä on aivan turhaa soopaa. Sanompahan vaan että nokka ylös ja taputtelet pötypuheet lantalaan. Olette mahtavia! ♥♥

  VastaaPoista
 5. Mulle on aina sanottu et tasapainoinen painavakin reppu voi olla paljon kevyempi kannettava kuin epätasapainoinen kevyt taakka.
  Hevonen on iso eläin se kyllä jaksaa.
  Älä turhaa anna muiden mollata sun menoa, ratsasta jos tykkäät siitä ja se tuntuu hyvältä :)

  VastaaPoista
 6. Vau! Tosi hyvä postaus, pakko peukuttaa. Ite kanssa pyöreämpi yksilö, joten joudun aina välillä kuulemaan samaa kritiikkiä :/
  Tosi hyvä, kun otit asian esille, näin blogin kautta. Sait lukijan!

  Ps. Jos kiinnostaa hevosbloggaajille suunnattu wa-ryhmä, pistätkö mulle kommenttia kylmaverinenunelma.blogspot.com :)

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa samaan veneeseen ystäväni. Samaan veneeseen joka kuljettaa monia ihmisiä jotka ovat lihoneet syystä tai toisesta. Jotka syyttävät itseään siitä. Jotka morkkaavat ja alentavat itseään sen takia että on lihava. Jotka katsovat miten 14-vuotiaat keijukaiset ratsastavat niin hyvin, niin kauniisti, niin eleettömästi - ja miten eleganteilta he näyttävät.

  Itse lohdutan itseäni sillä ajatuksella, että intialainen lääketiede tunnistaa seitsemän eri kehotyyppiä jotka muodostuvat vatasta, pitasta ja kaphasta. Ja itse olen saanut ne geenit jotka länsimaisen lääketieteen mukaan sanovat että olen ylipainoinen jopa silloin kun painoin 60 kiloa. Intialaisen lääketieteen mukaan minä vain olen tällainen, pyöreämpi, luonnostaan. Länsimainen ajattelu on perseestä.

  Hevonen ei sitä tiedä ollaanko me 100-kiloisia vai 60-kiloisia. Hevonen liikkuu hyvin jos sitä osaa ratsastaa oikein. Hevonen ei tiedä että on olemassa jotain parempaakin, eikä se osaa siitä haaveilla. Ymmärrän sen että mietit tällaista asiaa ja että pahoitat mielesi sen takia. Niin minäkin teen. Herään öisin ja vatvon päässäni sitä, miksi en ole parempi ratsastaja, omistaja, parempi kaikessa. Miksi en ole laihempi tai kauniimpi tai mitä jos jos jos. Parasta lääkettä tähänkin on kuitenkin vain moisten tyhmyyksien ajattelun lopettaminen. Keskitytään enemmän positiivisiin kuin negatiivisiin asioihin... Jos se olisikin niin helppoa!

  Joten tervehdin sinua, samassa veneessä istuja. Tervehdin ja toivon jaksamista sinulle. Toivon sinulle paljon hyvää elämääsi, paljon ihania ratsastushetkiä, paljon uusia oivalluksia, paljon iloa ja onnea! Jätetään typeryksien kommentit omaan arvoonsa ja kuljetaan vain eteenpäin pystypäin - ratsujemme seljästä käsin, tietty! ;)

  Hevosentuoksuista kesää!

  Ps. Sori tosi randomista kommentista!

  VastaaPoista
 8. Olen joskus pohtinut samoja asioita omalla kohdallani. Oon tullut siihen tulokseen, että jokainen tietää oman tasapainonsa ja muut detaljit ihan itse parhaiten.

  VastaaPoista
 9. Rohkea postaus!
  En ymmärrä ihmisten julmuutta. Kuvasta ei voi nähdä, että toinen joutuu syömään masennuslääkkeitä. Netissä vaan on niin helppo tulla huutelemaan ilkeyksiä. Todella hieno pari olette hevosesi kanssa, jatka samaan malliin. Paljon tsemppiä ja iloisia asioita elämääsi!

  http://hevostytonelamaax.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
 10. Mä olin aikoinaan "lähes sadankilon keijukainen" 162cm korkean lämppärin omistaja ja sain kuulla paljonkin sitä, kuinka hajotan sen hevosen, kun kiipeän sinne selkään ja rääkkään hevostani. Mutta eipä se hevonen siitä hajonnut, 23-vuotiaana lopettiin ihan muista syistä kuin siitä, että olisi mun painosta hajonnut.

  Kovasti voimia sinulle ♥ Älä kuuntele/lue tuollaisia kukkahattuilijoita, joiden mielestä hevosen selkään ei saisi kiivetä kukaan yli 60kg painava ihminen.

  VastaaPoista
 11. En saa taottua järkeeni sitä, miksei voisi osata ratsastaa hyvin, vaikka olisi ylipainoinen? Yhtälailla tässä kaikki käytetään samoja apuja, lihaksia ja samaa ajattelutapaa hevosen selässä, oli kuski sitten ylipainonen eli ei. Paljon tsemppiä sulle, erittäin rohkea ja hyvä postaus!

  VastaaPoista
 12. En ole aikaisemmin kommentoinut postauksiisi mutta nyt tuli senkin aika. Kun näin kuvasi, esimmäinen reaktioni oli että osaisimpa itsekkin saada hevosen kulkemaan noin. Aloin lukemaan kommentteja ja alkoihan siinä hermot kiehua. Paino ei vaikuta ratsastukseen millään tavalla ja Hugo on sulle juuri sopivan kokoinen. Jos se ei ole tähän mennessä oireillut millään tavalla niin en usko että tulee jatkossakaan. Vaikka herkkä on mielesi, niin ei kannata päästää tuollaisia mauttomia kommentteja pääkoppaan. Te olette mahtava pari ja Hugo vaikuttaa onnelliselta - painoitsä mitä tahansa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisillä lauseilla puhun siitä Facebook-päivityksestä

   Poista
 13. Hevonen näyttää oikein tyytyväiseltä sinun ratsastamanasi. En nyt tunne teitä paremmin kuin tämän postauksen perusteella, mutta näyttäisi että sulla on silti lihaksia kannattelemaan itseasiä, ettet koko painolla horju ja pompi hevosen selässä. Enkä usko että olet painoltasi kyseiselle hevoselle liian painava, vaan juuri sopiva. En tajua miksi kaikkien ihmisten pitäisi olla hoikkia ja treenattuja.. Ja saa "normaalipainoinenkin" ihminen hajoittettua hevosen jos ei ole lihaksia ratsastamaan. Joten älä turhaa painosi taki kärryjä osta, jos et sitgen omaksi mielenvorkistykseski halua. Oot ihana ja täydellinen juuri tuollaisena ja tämä oli rohkea postaus❤️

  VastaaPoista
 14. Tosi rohkea postaus, tsemppiä teille jatkoon!♥

  VastaaPoista
 15. Kyllä ne hevoset jaksaa, anna mennä vaan äläkä lannistu! :) mutta tuli mieleeni että juoksutukseen kannattaa joku ihminen pyytää taluttamaan hevosta esim ulkopuolelta samalla kun itse olet normaalisti liinan päässä! Aika nopeasti suurin osa hiffaa sen siitä :) (oletin, että sinulla on apukädet kuvista :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemuksesta se aiheuttaa vaan pahempaa draamaa tämän hevosen kanssa

   Poista
 16. Hirveästi tsemppiä kamppailun kanssa. Muistat vaan olla vahva. Ruudun takaa on helppo huudella, kun ei aina tiedä koko totuutta.

  Tota sun tekstiä lukiessa tuli olo, että kyllä jokainen saa harrastaa. Et todellakaan ole mikään niin ylilihava ettei voisi hevosella puuhuta menemään!

  VastaaPoista
 17. Rohkea postaus ja tosi asiatonta käytöstä luultavasti enimmäkseen aikuisilta ihmisiltä, näin itsekin kuvat ryhmässä eikä voi kuin ihmetellä miten jotkut kehtaavat kommentoida niin.. Et todellakaan ole hevosellesi liian painava. Se näyttää oikein hyvinvoivalta ja ratsastat sillä hyvin, en näe mitään syytä mikset voisi sillä jatkossakin ratsastaa. Tsemppiä ja mukavia ratsastushetkiä, yritä olla välittämättä negatiivisista kommenteista ja kuuntele mieluummin hevosesi mielipidettä, se kertoo kyllä että se on tyytyväinen kanssasi. ♥

  VastaaPoista
 18. Sä oot just hyvän kokonen tolle hepalle ja sovit sille��

  VastaaPoista
 19. Hei! Minun mielestä on kaikista hienointa että vaikka ylipainoa on, kiipeät silti hevosen selkään. Sehän on mahtavaa ja mielekästä liikuntaan joka kuluttaa paljon. Jos vaihtoehto on että istut kärryjen kyydissä tai käyt tunnin ratsastamassa niin terveydellisesti jälkimmäinen on itsellesi ehdottomasti parempi. Ja tämän on ehdottomasti tarkoitus olla posutiivinen kommentti. Isot tsempit sulle sinne! Tee sitä mitä rakastat sydämmestäsi, älä sitä mitä muut haluaisivat.

  VastaaPoista
 20. Näin julkaisusi, mutta en kommentoinut koska mielestäni en ole hyvä kertoilemaan miten toinen menee :D Mielestäni ihmisen paino ei liity mitenkään asiaan kun julkaisu koskee ratsastusta ei ihmisen omia, henkilökohtaisia asioita.

  VastaaPoista
 21. Uskaltaisin ehkä väittää, että oon sun kanssa suunnilleen saman kokonen ja välillä (varsinkin kun tulee vastoinkäymisiä), tulee mietittyä omaa painoa. Älä välitä muista, vaan jatka sitä mistä tykkäät! Etkä ole hevosellesi liian iso ja hyvältä ja rennolta toi teidän meno näyttää! Ja vaikka ratsastaja olisikin ylipainoinen, se kehonhallinta kertoo enemmän kuin paino, sekä varmaan tunnet hevosesi paremmin kuin muut. Sait uuden lukijan, sekä annoit motivaatiota alottaa bloggaamisen uudestaan! :)

  VastaaPoista
 22. Kiitos Noora avoimesta, rehellisestä ja rohkeasta postaksestasi.
  Olet saanut monta monta kannustavaa, rohkaisevaa ja viisasta kommenttia.
  Olet ne ansainnut.
  Ratsastaminen on se osa elämääsi, joka tuottaa sinulle iloa, onnistumisia, sopivia haasteita ja hyvää mieltä.
  Siitä tulee pitää kynsin hampain kiinni.
  Juuri sinä Noora ja Huugo olette pari.
  Huugo on tottunut selässään JUURI SINUUN, oman kokoisenasi.
  Ratsastus on sinulle sydämenasia. Se on SINUN JUTTU !!!
  TSEMPPIÄ JA ILOA KESÄTOUHUIHINNE !!!!
  Katariina Heinolasta.

  VastaaPoista
 23. En ymmärrä sitä kuinka jotkut ihmiset huomauttelee painosta! Ei ole olemassa mitään täydellistä painoa! Hugokin on ihan suhteellisen isokin ettei sen pitäisi kärsiä minkään painoisesta( Paitsi jos oikeesti niinku painaa yli 120kg) Mut et näytä yhtään semmotteelta. Tsempiä kesään!;)

  VastaaPoista