lauantai 11. helmikuuta 2017

Uutta tehtävää esteillä

Ylempänä on tehtävä puomi-ristiko-puomi ja alempana yksittäinen pysty
Aloitimme peruslämmittelyllä eli teimme siirtymisiä ja peruutuksia ja pysäytyksiä. Eilinen tuuppailu teki hevoselle hyvää, koska hevonen oli taipuisa ja herkkä.

Rulimme tehtävät ensin ravissa puomeina, jotta saatiin tuntumaa kaarevalle tehtävälle ja hevosta hereille. Keskimäisellä puomilla hevonen vähän loikki miten sattuu, mutta annettakon anteeksi.
Oikeassa laukassa huomasi että se on paljon rennompi ja pyörii, muttei sitä oikein voi hallita. Kun paikka osuu, saadaan todella hyvä suoritus tehtävällä. Tavoitteena meillä oli saada kolmelaukkaa jokaiseen väliin.
Keskimmäinen osa nostettiin ristikoksi ja lähdettiin usein liian kaukaa vasempaan hypätessä. Sitä yritettiin korjata saamalla vasen pohje nopeammin läpi ja oikeasti riittävän pitkää laukkaa.




takaset hyvin hereillä


40 cm pikku esteellä ohjat olivat löysänä, kuski ylihyppäämässä ja hevonen innoissaan. Hevonen oli todella kuuliainen ja nöyrä ponnistuspaikkojen suhteen. Ensimmäisellä lähestymisellä se epäröi, mutta raipalla huomauttaessa ponnisti lähes paikoiltaan. Sen jälkeen homma sujui todella hyvin.

 Pörheenä menossa seuraavalle esteellä. Kuten varmaan kuvasta välittyykin alkoi pieni ruuna hieman innostua tehtävästä.


Ei hajuakaan millaisella rämpimisellä tästä alemmasta mentiin yli. Syy tälle oli se, että otin hieman rajusti kiinni puomien välissä, jolloin hevonen teki ylimääräisen askeleen. 

Oikeassa kierroksessa pystylle tultiin sitten vähän vähän kovaa, kun hevonen vähän innostui. Sanotaan, että istuit satulan pohjalla ja jarruttelit ja hevonen ei paljon korvaansa kääntänyt. Seuraavalla kerralla korjattiin ja meni paremmin.
Estekorkeus nostettiin sitten 80-90 cm korkeuteen. Sanotaan että homma meni vähän omituiseksi. Kuski sähläsi aika huolella. Paikkojen suhteen ja heitti ohjat pois.
 Alemmissa kolmessa kuvassa homma menee seuraavasti: kuski hyppää ja hevonen perässä. Hevonen stoppasi ja menin pahasti edelle. Hevonen hyppäsi perässä ja meikäläinen halaamaan hevoskaulaa. Tuloksena jaloillaan maassa ja hevonen katseli hölmistyneenä, että "mites sä siihen nyt tulit". Ei tullut kellekkään mitään vammoja pääsin itse siis vain tärskyllä.


Laskettiin este korkeutta ja otimme toistot kahdesti ja ei ongelmia. Hevonen hyppäsi paljon rohkeammin, ettei se akka sieltä mätkähä alas.Sitten nostettiin epäonistumiskorkeuteen ja saatiin hyvä korjaava vahva hyppy.


Loppuun vähän vielä iloisia kuvia .



1 kommentti:

  1. Noora monta monta kiitosta ihanasta postauksestasi.
    Minä luin sen aamulla heti herättyäni. Niin oli ilmeikkäästi, värikkäästi ja selkeästi kuvattu, että hetkittäin tunsin olleeni itse Huugon selässä.
    Kuvat olivat myös paljon puhuvia ja napattu oikealla hetkellä.
    Taas kerran tällainen hevosmaailmaan blokisi kautta seuraavalle selvisi: tilanteet vaihtuu yhdellä yhdellä tallireissulla "rämpimisestä" hyvin jouhevaan vaikeistakin hypyistä selviämiseen.
    Ootte te Hugelin kanssa loistopari !!!!
    Aurinkoisia hyviä hetkiä teitille ! Toivottelee päiväänsä blogisi herättelemänä lähtevä Katariina Heinolasta.

    VastaaPoista