lauantai 12. syyskuuta 2015

Pitkästä aikaa tyytyväinen hevoseen

Tänään tehtiin töitä ympyrällä. Hugo oli keskittyneempi ja motivoituneempi kuin aikoihin. Se antoi itsestään 110% kaikissa askellajeissa. Hugosta sai irti lyhyttä laukkaa ja hyvää ravia.

Hoin kokoajan itselleni taivuta ulkoohjalle. Eli sisäohja voi vaikka roikkua maassa mutta ulko-ohja tukee. Onnistuin siinä yllättävän hyvin ja hevonen oli hienosti.  Ajoittain otettiin hieman taistelua siitä ettei tulla lapa edellä. Hevonen oli rento ja hyvin kuulolla.

Teimme lopuksi tehtävää, jossa Teimme jokaiselle pitkällesivulle harjoitusravissa voltin ja pääty-ympyrät laukassa. Hugo yleensä nostaa ravista laukkaa huonosti tai ei varsinaisesti huonosti vain hätäisesti.

Saimme todella laadukkaita siirtymisiä ja Hugo oli parempi kuin aikoihin. Kerrankin olin oikeasti super tyytyväinen. Hirveetä hehkutusta, mutta kun hevonen on vaikeampaan kierrokseen yhtä hyvä kun helpompaan niin se on jo saavutus.

Kuski nyt pomppi siellä täällä ja tuolla tuossa satulassa, mutta ei se mitään.

Otimme lopuksi vielä ihan kaulanarulla menoa. Hugoa on silloin tällöin opetettu tuohon, mutta nyt viimeisien muutaman viikon aikana kaulanarulla meno on oikeasti alkanut sujua. Käynnissä tulee mutkittelua, mutta ravissa mennään hienosti. Laukkakin sujuu, mutta nostamista ei meinaa ymmärtää vielä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti