keskiviikko 5. elokuuta 2015

saikun jälkeisiä ratsasteluita ja innostunut pikkusisko

pari päivää haudottu paisekavio
Hugo oli paiseen takia viikon sairaslomalla ja palailtiin treeniin. Kun Saatiin pussipois jalasta ja kengittäjä laittoi suojaavan pohjallisen huomattiin että jalka on kerännyt nestettä. Hugo oli käynnissä tönkkö ja ravissa hivenen epäpuhdas.

Muutama päivä mentiin ihan kävelyllä ja sitten otettiin ravia enemmän, kun avi oli täysin puhdasta. Hugo on vieläkin hieman kummissaan pohjallisesta, mutta liikkuu normaalisti.

Hugo on ollut todella jäykkä ja se näkyy liikkumisessa ja erityisesti ravissa. Ollaan tehty venytyksiä, ympyröitä ja menty rennosti että jäykkyys katoaa.
Tällänen pohjallinen on todennäköisesti hokkikeleille asti


Ensinnäkin Alangonkentälle tuotiin uutta hiekkaa. Eilen ravi oli jo todella hyvää ja rentoa. Ja saatiin työskenteltyä ihan hyvin. Hugo ei ollut kovinkaan energinen vaikka sitä olisi voinut olettaa. Laukka oli hieman jäykkää, mutta pyöri hyvin ja oli puhdasta.Teimme ympyröitä ja muisteltiin miten pohkeen väistä meneekään. Keskityttiin rentoon ja rauhalliseen hevoseen joka venyy ja kulkee rennosti.

Tänään jatkettiin Rennon hevosen merkeissä ja otettiin muutamat pumitkin mielen virkistykseksi. 20 asteen helteellä saatiin hevoseen kunnon hiki vaikka laukkaa otettiin 5 pitkää sivua. Hugo oli edelleen laukassa varovainen pohjan kanssa. Pohja on nyt pehmeämpi, koska uutta hiekkaa on jonkin verran. Hugo oli oikein hyvä.

Siskoni milla ratsasti muutama päivä takaperin Lexus ponilla ja innostui kovin. Hän ratsasi myös Hugolla ja siitäpä vasta riemu repesi. Nyt milla on muutaman kerran käynyt tallilla mukanani ja ratsastanut hugolla. Milla on ratsastanut aina itsenäisesti ja ravaa Lexuksella itsenäisesti ja Hugolla kokeili muutaman askeleen ihan talutettuna ravia. Hugolla Milla kuitenkin kävelee ihan itsenäisesti.

3 kommenttia:

 1. Moi, sulle on haaste osoitteessa aasinpotkima.blogspot.fi/2015/08/liebster-awards-haaste.html ! :) Jos kiinnostusta löytyy, niin tee ihmeessä ja haasta muitakin blogeja mukaan! :)

  VastaaPoista
 2. Sinut on haastettu!

  http://hot-proof.blogspot.fi/2015/08/haaste-hevosbloggaajille.html

  VastaaPoista
 3. Hei! Haastoin sinut Liebester Awards- haasteeseen, joka on tarkoitettu pienille, alle 200-lukijan blogeille. Lisää löydät mun blogista: http://ratsastaenhenni.blogspot.fi :-)

  VastaaPoista