lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kesälomaa juhlistettu

Olen juhlistanut kesälomaa olemalla paljon tallilla ja hoitaen Hugoa. Hugo on ollut oikein mukava ja rento. Kun muistelen muutaman kuukauden aikaisia tuntemuksia Hugon liikkumista kohtaan, on käsitykseni tällä viikolla kääntynyt hieman toisen laiseksi. Hugo on ollut nimittäin super laiska! Se voi toki johtua kuumuudesta, mutta se on ollut silti ennätys hidas pohkeelle ja muille avuille. Sitä saa ravissa välillä oikein ratsastaa eteen päin, vaikka ennen on saanut jarrutella. Laukka on vieläkin todella pontevaa ja laukassa Hugolla on menohaluja. Käynti ja ravi ovat vähän hitaita, mutta kyllä sekin korjaantuu jos lämpötilat laskevat.

Hugo on saanut nautiskella vihreää ruohoa. Olemme myös hypänneet esteitä ja yrittäneet vääntää koulukiemuroita. Meidän koulukiemurat ovat lähinnä voltteja ja kaarevia uria ja siirtymisiä, mutta kyllä me joskus tehdään jotakin muitakin kiemuroita.

Hugolla on kokeiltu putseja etujalkoihin ja niihin on totuteltu kentällä. On kuitenkin ilmennyt pieni ongelma herra ei laukkaa putsit jalassa. Maastossa luultavasti laukkaa ja lujaa, muttei kentällä. Onneksi herra ei tarvitse putseja kentällä.

Olen käynyt tekemässä muutaman kierroksen käyntiä ilman satulaa kentällä ja otimme ainon kanssa samalla reissulla kuvia, joita tuli "muutama". Hugo osaa kyllä ola niin suloinen. Ainoa miinus puoli on ratsastaja, joka pilaa koko kuvan, mutta ei sille oikein mitään voi.

Olen myös yllättynyt Hugon rakenteellisista muutoksista. Se on saanut jo nimittäin pikkiriikkisen lihasta. Ja se näyttää uusimmassa rakenne kuvassa jopa 8 vuotiaalta eikä 4 vuotiaalta.


Kuvien välissä on 2 kk

on Hugo vain niin suloinen <3

Hugo oli niin suloisena poseeraamassa.

Hugo tajusikin, että hän olikin esiintynyt liian järkevän näköisenä. Herra päätti napata tallille mentäessä välipalaa ja mussutti sitä oikein järkevän näköisenä :"D

7 kommenttia:

  1. Ootko ostamas Hugon?

    VastaaPoista
  2. öö.. toi vertauskuva ei kyllä näy eroa paljoakaan Hugo on laihtunut, kaulasta on hävinnyt lihaksia ja ylemmässä kuvassa on huono valotus ja muutenkin ei seiso hyvin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän, että ylempi kuva on huono, en kiistä sitä. On Ano kuule sellainen pikku juttu vain että hugolla ei ole kaulassa ollutkaan lihasta. Hugolle tuo hoikistuminen on hyvä juttu, koska se on ollut hieman liian pyöreä. Hugolle on tullut lihasta, koska sen kyllä näkee livenä. Ja en missään vaheessa ole väittänytkään, että siitä mikään bodari olisi 2 kk aikana tullutkaan.

      Poista
  3. Hugolta ei ole kyllä hävinnyt lihaksia. Hugo on laihtunut, mutta on edelleen normaalin painoinen. Hugo muutenkin näyttää erilaiselta luonnossa. Ylemmästä kuvasta ei kuulunutkaan tulla rakennekuvaa. Siinä näkyy jo pientä kehitystä, mitä on tullut. Ei Noora väittänyt, että Hugo olisi huippukunnossa.
    ~Aino

    VastaaPoista
  4. Ei noissa kuvissa oo mitään eroo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikilla olkoon mielipiteensä. Minulla on omani ja hevosta olen käynyt katsomassa viikottain.

      Poista